Bestel nu en geniet van € 20 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 60 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Bestel nu en geniet van € 20 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 60 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Extra tijd:

plus 20 minuten gaartijd, Tijd om te laten rusten: 20 min

Bereiding

1
 Was het kippenvlees, dep het droog met huishoudrol en snij in blokjes van om en bij 2 cm. Snij de kaas in kleine stukjes. Was het witlof, deel het in vieren en snij het harde hart eruit. Snij de witlofstukken vervolgens in de breedte in kleinere stukken.
2
 Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking beetgaar in een ruime hoeveelheid gezouten water, giet af in een zeef en laat uitlekken.
3
 Verhit ondertussen 1 el olie in een grote pan. Bak de witlofstukjes en de pijnboompitten kort aan en haal weer uit de pan. Doe de rest van de vetstof in de pan en bak de uien- en kippenblokjes ongeveer 3 minuten aan. Blus met de bouillon, en roer er de room en de stukjes kaas onder. Laat de saus een 2-tal minuten pruttelen, kruid met peper en zout en dik naar wens in met een beetje opgeloste maïzena. Spatel er ten slotte ook het witlof en de pijnboompitten onder. Meng de spaghetti met de saus, dresseer in diepe borden, garneer met peterselie en dien op.

Onze tip

De witlof-kaassaus kan worden verfijnd door een rijpe maar stevige peer in dunne schijfjes te snijden en samen met het witlof in olie of - nog verfijnder - in karamel aan te bakken. Strooi daarvoor wat poedersuiker in een pan en laat op laag vuur karamelliseren tot de suiker doorzichtig is. Voeg dan het witloof- en de peerstukjes toe en laat ze bruin worden. Door de blauwschimmelkaas pas op het einde toe te voegen, smelt ze gedeeltelijk maar blijven er toch nog stukjes in de saus.

Vergelijkbare recepten

Spaghetti met witlof en kaas

gemiddeld 50 min

Ingrediënten

200 g bofrost*
200 g
60 g bofrost*
60 g
bofrost*Uienblokjes
100 g
blauwschimmelkaas
3 bussel
witlof
400 g
spaghetti
2 el
olie
30 g
pijnboompitten
300 ml
groentebouillon
2 el
dikke room
1 el bofrost*
1 el
Vegan
Zout
Versgemalen peper

Bereiding

1.
Was het kippenvlees, dep het droog met huishoudrol en snij in blokjes van om en bij 2 cm. Snij de kaas in kleine stukjes. Was het witlof, deel het in vieren en snij het harde hart eruit. Snij de witlofstukken vervolgens in de breedte in kleinere stukken.
2.
Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking beetgaar in een ruime hoeveelheid gezouten water, giet af in een zeef en laat uitlekken.
3.
Verhit ondertussen 1 el olie in een grote pan. Bak de witlofstukjes en de pijnboompitten kort aan en haal weer uit de pan. Doe de rest van de vetstof in de pan en bak de uien- en kippenblokjes ongeveer 3 minuten aan. Blus met de bouillon, en roer er de room en de stukjes kaas onder. Laat de saus een 2-tal minuten pruttelen, kruid met peper en zout en dik naar wens in met een beetje opgeloste maïzena. Spatel er ten slotte ook het witlof en de pijnboompitten onder. Meng de spaghetti met de saus, dresseer in diepe borden, garneer met peterselie en dien op.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.