Bestel nu en geniet van € 20 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 60 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Bestel nu en geniet van € 20 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 60 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Eigenschappen:

Zonder vis, Zonder vlees, Zonder varkensvlees

Extra tijd:

+ 15 minuten baktijd

Bereiding

1
 Voeg 250 ml warm water bij het eekhoorntjesbrood en laat 30 minuten rusten. Was de aardappelen en laat ze 20 minuten koken in de schil. Giet ze af, laat ze schrikken in koud water, schil ze en snij in schijfjes. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2
 Verhit de olie in een antikleefpan en stoof de courgette, de bevroren champignons en de prei aan. Kruid flink met peper en zout en neem alles weer uit de pan.
3
 Giet het eekhoorntjesbrood af en vang het vocht op, laat uitlekken. Hak het eekhoorntjesbrood fijn en stoof samen met de uien aan in het overgebleven bakvet. Blus met het weekwater, de bouillon en de melk en laat opkoken. Kruid met peper, zout en suiker en dik de saus in met de sausbinder.
4
 Doe de bereide groenten in een ingevette ovenschaal. Giet de saus erover en zet ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.
5
 Verdeel de tomatenblokjes over de ovenschotel.

Vergelijkbare recepten

Ovenschotel met aardappelen en eekhoorntjesbrood

gemiddeld 40 min

Ingrediënten

5 g
gedroogd eekhoorntjesbrood
1 kg
vastkokende aardappelen
2
courgettes
1 el
olie
250 g bofrost*
250 g
bofrost*Champignonschijfjes 1000 g
Vegan
200 g bofrost*
200 g
Vegan
50 g bofrost*
50 g
bofrost*Uienblokjes
300 ml
instant groentebouillon
200 ml
halfvolle melk
1 snufje(s)
suiker
1 el
sausbinder voor witte sauzen
1 tl
halvarine voor de vorm
80 g
middelgrote ontvelde, ontpitte tomaat, in blokjes
Zout
Versgemalen peper

Bereiding

1.
Voeg 250 ml warm water bij het eekhoorntjesbrood en laat 30 minuten rusten. Was de aardappelen en laat ze 20 minuten koken in de schil. Giet ze af, laat ze schrikken in koud water, schil ze en snij in schijfjes. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2.
Verhit de olie in een antikleefpan en stoof de courgette, de bevroren champignons en de prei aan. Kruid flink met peper en zout en neem alles weer uit de pan.
3.
Giet het eekhoorntjesbrood af en vang het vocht op, laat uitlekken. Hak het eekhoorntjesbrood fijn en stoof samen met de uien aan in het overgebleven bakvet. Blus met het weekwater, de bouillon en de melk en laat opkoken. Kruid met peper, zout en suiker en dik de saus in met de sausbinder.
4.
Doe de bereide groenten in een ingevette ovenschaal. Giet de saus erover en zet ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.
5.
Verdeel de tomatenblokjes over de ovenschotel.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.