Doe de tuinbonen, het water en 1/2 tl zout in de Thermomix-mengbeker en gaar 18 minuten op 100 °C op stand 1 linksom roeren. Breng de bonen met het kookvocht over in een kom en laat 1 uur afkoelen.
2
Doe de sjalotten, de knoflook en de peterselie in de mengbeker en mix 4 sec op stand 7.
3
Voeg de afgekoelde tuinbonen met kookvocht, de tahin, het citroensap, de olijfolie, komijn, cayennepeper en 1/2 tl zout toe en mix nog eens 15 sec op stand 5 tot een bonenpuree met stukjes. Laat even rusten en dien op.
Onze tip
Mix op het einde 10 sec op stand 8 voor een smeuïgere bonenhummus met minder stukjes.
Tip: Dit recept is speciaal uitgedacht om klaar te maken in de Thermomix TM 31 voor 4 personen. Thermomix-recepten klaarmaken met bofrost*
Doe de tuinbonen, het water en 1/2 tl zout in de Thermomix-mengbeker en gaar 18 minuten op 100 °C op stand 1 linksom roeren. Breng de bonen met het kookvocht over in een kom en laat 1 uur afkoelen.
2.
Doe de sjalotten, de knoflook en de peterselie in de mengbeker en mix 4 sec op stand 7.
3.
Voeg de afgekoelde tuinbonen met kookvocht, de tahin, het citroensap, de olijfolie, komijn, cayennepeper en 1/2 tl zout toe en mix nog eens 15 sec op stand 5 tot een bonenpuree met stukjes. Laat even rusten en dien op.