Laat de spinazie in een zeef boven een kom een nacht ontdooien in de koelkast. Snij de ham in kleine stukjes voor de saus.
2
Maak van de bloem, de eieren, zout, nootmuskaat, spinazie en eventueel een klein beetje water een zacht spätzledeeg en laat ongeveer 30 minuten rusten.
3
Laat ondertussen boter smelten in een kookpot en bak de ham erin aan, doe er de bloem bij en laat kort bakken. Blus met witte wijn en room en laat opkoken. Roer er de kaas onder en laat 10 minuten smelten op laag vuur, kruid met peper en zout.
4
Gebruik een spätzlepers om de spätzle in het kokend gezouten water te persen. Wie geen spätzlepers heeft kan het deeg ook door een vergiet met grote gaten drukken, of de spätzle met een mes van het deeg af snijden. Giet de spätzle af en laat uitlekken. Verwarm de olie in een pan en roer er de spätzle in met een beetje zout.
5
Meng de warme saus onder de spinaziespätzle en dien op.
Laat de spinazie in een zeef boven een kom een nacht ontdooien in de koelkast. Snij de ham in kleine stukjes voor de saus.
2.
Maak van de bloem, de eieren, zout, nootmuskaat, spinazie en eventueel een klein beetje water een zacht spätzledeeg en laat ongeveer 30 minuten rusten.
3.
Laat ondertussen boter smelten in een kookpot en bak de ham erin aan, doe er de bloem bij en laat kort bakken. Blus met witte wijn en room en laat opkoken. Roer er de kaas onder en laat 10 minuten smelten op laag vuur, kruid met peper en zout.
4.
Gebruik een spätzlepers om de spätzle in het kokend gezouten water te persen. Wie geen spätzlepers heeft kan het deeg ook door een vergiet met grote gaten drukken, of de spätzle met een mes van het deeg af snijden. Giet de spätzle af en laat uitlekken. Verwarm de olie in een pan en roer er de spätzle in met een beetje zout.
5.
Meng de warme saus onder de spinaziespätzle en dien op.