Meng de bloem met de droge gist in een kom. Giet de melk in een kookpot en voeg de boter in stukken toe. Verwarm tot handwarmte
2
Voeg de eimengeling toe en kruid met zout. Kneed gedurende 10 minuten tot een stevig deeg.
3
Rol ballen van het deeg, strijk ze in met olijfolie en zet ze ergens afgedekt en koel opzij.
4
Voor de vulling: laat de spinazie 5 minuten ontdooien in de microgolfoven, in een microgolfovenbestendige container. Laat de peterselie ontdooien op kamertemperatuur.
5
Rasp of hak de halloumi.
6
Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Stoof de knoflook ongeveer 1 minuut aan, voeg de spinazie toe en laat nog 5 minuten verder stoven. Haal van het vuur en laat afkoelen.
7
Mix de spinazie samen en de peterselie met een staafmixer in een hoge beker. Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix tot een geheel.
8
Rol het deeg op een bebloemd oppervlak uit tot een rechthoek van ongeveer 30 x 50 cm. Smeer de vulling erop uit, maar laat een rand van ongeveer 1 cm vrij. Rol stevig op vanaf de korte zijde en druk op het einde de zijkanten aan.
9
Snij de deegrol in de lengte doormidden, en draai vervolgens de helften rond elkaar maar houd de gesneden zijden naar boven gericht.
10
Vet de cakevorm in en leg het deeg erin met de gesneden zijden naar boven. Laat ongeveer 1 uur afgedekt rusten op kamertemperatuur.
11
Verwarm de oven voor op 175 °C boven- en onderwarmte. Laat de babka onderin de oven ongeveer 40 minuten goudbruin bakken. Haal uit de oven en laat 10 minuten rusten. Haal ze dan uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
Für unsere veganen Produkte verwenden wir ausschließlich pflanzliche Zutaten. Auch Zusatz- und Verarbeitungshilfsstoffe dürfen nicht tierischen Ursprungs sein. Das gilt für alle Produktions- und Verarbeitungsschritte.
Für unsere veganen Produkte verwenden wir ausschließlich pflanzliche Zutaten. Auch Zusatz- und Verarbeitungshilfsstoffe dürfen nicht tierischen Ursprungs sein. Das gilt für alle Produktions- und Verarbeitungsschritte.
Meng de bloem met de droge gist in een kom. Giet de melk in een kookpot en voeg de boter in stukken toe. Verwarm tot handwarmte
2.
Voeg de eimengeling toe en kruid met zout. Kneed gedurende 10 minuten tot een stevig deeg.
3.
Rol ballen van het deeg, strijk ze in met olijfolie en zet ze ergens afgedekt en koel opzij.
4.
Voor de vulling: laat de spinazie 5 minuten ontdooien in de microgolfoven, in een microgolfovenbestendige container. Laat de peterselie ontdooien op kamertemperatuur.
5.
Rasp of hak de halloumi.
6.
Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Stoof de knoflook ongeveer 1 minuut aan, voeg de spinazie toe en laat nog 5 minuten verder stoven. Haal van het vuur en laat afkoelen.
7.
Mix de spinazie samen en de peterselie met een staafmixer in een hoge beker. Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix tot een geheel.
8.
Rol het deeg op een bebloemd oppervlak uit tot een rechthoek van ongeveer 30 x 50 cm. Smeer de vulling erop uit, maar laat een rand van ongeveer 1 cm vrij. Rol stevig op vanaf de korte zijde en druk op het einde de zijkanten aan.
9.
Snij de deegrol in de lengte doormidden, en draai vervolgens de helften rond elkaar maar houd de gesneden zijden naar boven gericht.
10.
Vet de cakevorm in en leg het deeg erin met de gesneden zijden naar boven. Laat ongeveer 1 uur afgedekt rusten op kamertemperatuur.
11.
Verwarm de oven voor op 175 °C boven- en onderwarmte. Laat de babka onderin de oven ongeveer 40 minuten goudbruin bakken. Haal uit de oven en laat 10 minuten rusten. Haal ze dan uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
Jouw bofrost*voordelen
Pas betalen bij levering
U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies
Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen
Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie
Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.