1 Voor de spread: breng 200 ml licht gezouten water aan de kook met de suiker. Voeg de bevroren erwten toe en breng opnieuw aan de kook, zet het deksel erop en laat nog 6 minuten op middelhoog vuur beetgaar koken. Giet de erwten af en pureer de helft. Zet alles opzij. Was de kruiden en schud droog, haal de blaadjes eraf en hak ze fijn. Fruit de uienblokjes in de olie op middelhoog vuur.
2
2 Meng de mascarpone en de ricotta in een kom. Voeg de gepureerde erwten en de helft van de kruiden toe. Pureer met een staafmixer tot een smeuïg smeerbeleg en kruid af met curry, peper en zout. Spatel er dan de rest van de erwten, de uienblokjes en de helft van de kruiden onder.
3
3 Toast het brood en smeer de spread erop. Werk af met de rest van de kruiden en grof gemalen zwarte peper.
1 Voor de spread: breng 200 ml licht gezouten water aan de kook met de suiker. Voeg de bevroren erwten toe en breng opnieuw aan de kook, zet het deksel erop en laat nog 6 minuten op middelhoog vuur beetgaar koken. Giet de erwten af en pureer de helft. Zet alles opzij. Was de kruiden en schud droog, haal de blaadjes eraf en hak ze fijn. Fruit de uienblokjes in de olie op middelhoog vuur.
2.
2 Meng de mascarpone en de ricotta in een kom. Voeg de gepureerde erwten en de helft van de kruiden toe. Pureer met een staafmixer tot een smeuïg smeerbeleg en kruid af met curry, peper en zout. Spatel er dan de rest van de erwten, de uienblokjes en de helft van de kruiden onder.
3.
3 Toast het brood en smeer de spread erop. Werk af met de rest van de kruiden en grof gemalen zwarte peper.