Bestel nu en geniet van € 20 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 60 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Bestel nu en geniet van € 20 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 60 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Bereiding

1
 Laat de pangasiusfilets ongeveer 1,5 uur afgedekt ontdooien op kamertemperatuur (in de koelkast ongeveer 8 uur). Spoel de filets af onder lopend koud water, dep droog, kruid met peper en zout en prik ze golvend op spiesen. Verhit de olie in een pan en bak de filetsatés ongeveer 2,5 minuten op elke kant gaar op middelhoog vuur.
2
 Maak alvast de satésaus wanneer de filets nog aan het ontdooien zijn. Verhit olijfolie in een pan en bak de ui, knoflook en gember kort aan op hoge temperatuur. Voeg de chilipeper toe en bak kort mee. Wie het niet graag pikant heeft, verwijdert het beste de zaden vóór het fijnsnijden. Blus met de kokosmelk en roer er de sambal oelek, sojasaus en pindakaas bij. Breng op smaak met het sap en de zeste van de limoen, laat vervolgens nog zo’n 10 minuten zachtjes inkoken tot een smeuïge saus. Voeg meer kokosmelk toe naargelang de gewenste consistentie en eventueel meer pindakaas naar smaak.
3
 Leg de pangasiusfilets op een laagje saus en giet er nog eens royaal saus overheen. Versier met kokosrasp.

Vergelijkbare recepten

Pangasiusfilet met satésaus

gemiddeld 25 min

Ingrediënten

4 bofrost*
4
60 g bofrost*
60 g
Vegan
2 teen/tenen
knoflook
3 cm
gember
1
rode chili peper
150 ml
kokosmelk
1
sambal oelek
4 el
donkere soja saus
200 g
pindakaas
1
sap en zest bio limoen
Zout
zwarte peper
extra vierge olijfolie
kokosrasp

Bereiding

1.
Laat de pangasiusfilets ongeveer 1,5 uur afgedekt ontdooien op kamertemperatuur (in de koelkast ongeveer 8 uur). Spoel de filets af onder lopend koud water, dep droog, kruid met peper en zout en prik ze golvend op spiesen. Verhit de olie in een pan en bak de filetsatés ongeveer 2,5 minuten op elke kant gaar op middelhoog vuur.
2.
Maak alvast de satésaus wanneer de filets nog aan het ontdooien zijn. Verhit olijfolie in een pan en bak de ui, knoflook en gember kort aan op hoge temperatuur. Voeg de chilipeper toe en bak kort mee. Wie het niet graag pikant heeft, verwijdert het beste de zaden vóór het fijnsnijden. Blus met de kokosmelk en roer er de sambal oelek, sojasaus en pindakaas bij. Breng op smaak met het sap en de zeste van de limoen, laat vervolgens nog zo’n 10 minuten zachtjes inkoken tot een smeuïge saus. Voeg meer kokosmelk toe naargelang de gewenste consistentie en eventueel meer pindakaas naar smaak.
3.
Leg de pangasiusfilets op een laagje saus en giet er nog eens royaal saus overheen. Versier met kokosrasp.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.