Bestel nu en geniet van € 20 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 60 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Bestel nu en geniet van € 20 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 60 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Extra tijd:

+ 15 minuten gaartijd, Tijd om te laten rusten: 15 min

Bereiding

1
 Laat de linzen een dag op voorhand weken in een ruime hoeveelheid water. Giet ze de volgende dag af en laat uitlekken.
2
 Verhit de olijfolie in een pan en stoof de spekblokjes, de bouillongroenten en de uienblokjes aan. Voeg de tomatenpuree, de linzen en de fond toe en laat 10 minuten koken tot alles zacht is. Voeg ten slotte de koude boter toe om het geheel wat te binden.
3
 Spoel de vis af, dep droog en snij schuins in tweeën. Kruid met peper, zout en citroensap. Wentel de pangasius in een kleine hoeveelheid bloem en klop het teveel aan bloem af. Laat boter smelten in een pan en bak de visfilets aan beide kanten op laag tot middelhoog vuur. De vis moet er vanbinnen glazig uitzien en sappig zijn.
4
 Voor het aardappelstro: schil de aardappelen, schaaf ze tot strofijne reepjes en spoel ze in koud water. Giet af in een zeef en dep droog met huishoudpapier. Verhit de olie in een kookpot of zet de friteuse aan op 170 °C en frituur het aardappelstro goudbruin. Neem het stro uit de olie, laat het even afdruipen op huishoudpapier en kruid met peper, zout en paprikapoeder.
5
 Verdeel de linzen over de borden, en dresseer de vis en het aardappelstro er mooi bij. Garneer met bieslook en dien op.

Onze tip

Kruid vlees en vis altijd na het bakken, zo kunnen de kruiden niet aanbranden. Kruid de visfilets pas met peper en zout wanneer ze gaar zijn. De combinatie van vis en linzen is een echte weldaad voor de gezondheid. Linzen bevatten namelijk complexe koolhydraten en vezels die zorgen voor een verzadigd gevoel zonder voor een dip in de bloedsuikerspiegel te zorgen. De kleine rode linzen zijn gepeld in de winkel te vinden en hoeven niet per se te week worden gezet voor gebruik. Belangrijk: gebruik voor het weken van peulvruchten altijd voldoende water, want ze verdubbelen bijna in volume.

Vergelijkbare recepten

Pangasius op rode linzen

moeilijk 60 min

Ingrediënten

400 g
rode linzen
4 el
olie
20 g
gerookt spek
300 g bofrost*
300 g
Vegan
40 g bofrost*
40 g
bofrost*Uienblokjes
1 tl
tomatenpuree
300 ml
sterke gevogeltefond
1 el
koude boter
600 g bofrost*
600 g
50 g
bakboter
2
grote vastkokende aardappelen
2 el bofrost*
2 el
bofrost*Kruidentuin gehakte bieslook
Zout
Versgemalen peper
Een scheut citroensap
Bloem om te bebloemen
Olie om te frituren
Paprikapoeder

Bereiding

1.
Laat de linzen een dag op voorhand weken in een ruime hoeveelheid water. Giet ze de volgende dag af en laat uitlekken.
2.
Verhit de olijfolie in een pan en stoof de spekblokjes, de bouillongroenten en de uienblokjes aan. Voeg de tomatenpuree, de linzen en de fond toe en laat 10 minuten koken tot alles zacht is. Voeg ten slotte de koude boter toe om het geheel wat te binden.
3.
Spoel de vis af, dep droog en snij schuins in tweeën. Kruid met peper, zout en citroensap. Wentel de pangasius in een kleine hoeveelheid bloem en klop het teveel aan bloem af. Laat boter smelten in een pan en bak de visfilets aan beide kanten op laag tot middelhoog vuur. De vis moet er vanbinnen glazig uitzien en sappig zijn.
4.
Voor het aardappelstro: schil de aardappelen, schaaf ze tot strofijne reepjes en spoel ze in koud water. Giet af in een zeef en dep droog met huishoudpapier. Verhit de olie in een kookpot of zet de friteuse aan op 170 °C en frituur het aardappelstro goudbruin. Neem het stro uit de olie, laat het even afdruipen op huishoudpapier en kruid met peper, zout en paprikapoeder.
5.
Verdeel de linzen over de borden, en dresseer de vis en het aardappelstro er mooi bij. Garneer met bieslook en dien op.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.