Bestel nu en geniet van € 20 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 60 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Bestel nu en geniet van € 20 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 60 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Extra tijd:

+ 10 minuten gaartijd

Bereiding

1
 Was de vis, dep droog en snij in schijfjes. Besprenkel de zalmschijfjes met wat citroensap, kruid voorzichtig met peper en zout en wentel in de bloem.
2
 Schil de aardappelen, was ze en rasp ze fijn. Druk het vocht uit de geraspte aardappelen met behulp van een keukenhanddoek en kruid vervolgens met peper, zout en nootmuskaat. Bedek de zalmfilets aan één kant met de geraspte aardappel en druk goed aan. Verhit de olie en de boter in een antikleefpan en bak de zalmfilet eerst op de kant met de aardappelen goudbruin, ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Draai dan om en bak de andere kant. Neem de filets uit de pan en laat afdruipen op huishoudpapier.
3
 Voor de saus: verwarm de room in een kookpot. Meng er de mosterd en een beetje citroensap onder en mix alles luchtig met een staafmixer. Kruid met peper en zout naar smaak. Schik de zalmfilets op de borden, dresseer met de saus en garneer met de dilletwijgjes. Serveer met een groene salade als bijgerecht.

Onze tip

Gebruik voor dit recept alleen vastkokende aardappelen, die nemen onder het bakken minder vet op dan loskokende. Wie houdt van afwisseling, kan voor de korst ook geraspte worteltjes, selder of venkel toevoegen aan de aardappelen. Het is van belang om de filets eerst in bloem te wentelen, zodat de korst tijdens het bakken goed aan de vis blijft kleven. Zet het vuur niet te hoog, dan kan er zeker niets meer misgaan. De korst moet knapperig zijn, maar mag zeker niet aanbranden.

Vergelijkbare recepten

Zalmfilet in een aardappelkorstje

gemiddeld 40 min

Ingrediënten

600 g bofrost*
600 g
bofrost*Zalmfilets, natuur
1
citroen, voor het sap
400 g
vastkokende aardappelen
2 el
olie
2 el
botter
200 g
room
2 el
zacht-pikante mosterd
Zout
Versgemalen peper
Bloem om te bebloemen
vers geraspte nootmuskaat
dilletwijgjes ter garnering

Bereiding

1.
Was de vis, dep droog en snij in schijfjes. Besprenkel de zalmschijfjes met wat citroensap, kruid voorzichtig met peper en zout en wentel in de bloem.
2.
Schil de aardappelen, was ze en rasp ze fijn. Druk het vocht uit de geraspte aardappelen met behulp van een keukenhanddoek en kruid vervolgens met peper, zout en nootmuskaat. Bedek de zalmfilets aan één kant met de geraspte aardappel en druk goed aan. Verhit de olie en de boter in een antikleefpan en bak de zalmfilet eerst op de kant met de aardappelen goudbruin, ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Draai dan om en bak de andere kant. Neem de filets uit de pan en laat afdruipen op huishoudpapier.
3.
Voor de saus: verwarm de room in een kookpot. Meng er de mosterd en een beetje citroensap onder en mix alles luchtig met een staafmixer. Kruid met peper en zout naar smaak. Schik de zalmfilets op de borden, dresseer met de saus en garneer met de dilletwijgjes. Serveer met een groene salade als bijgerecht.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.