Was de vis, dep droog en snij in schijfjes. Besprenkel de zalmschijfjes met wat citroensap, kruid voorzichtig met peper en zout en wentel in de bloem.
2
Schil de aardappelen, was ze en rasp ze fijn. Druk het vocht uit de geraspte aardappelen met behulp van een keukenhanddoek en kruid vervolgens met peper, zout en nootmuskaat. Bedek de zalmfilets aan één kant met de geraspte aardappel en druk goed aan. Verhit de olie en de boter in een antikleefpan en bak de zalmfilet eerst op de kant met de aardappelen goudbruin, ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Draai dan om en bak de andere kant. Neem de filets uit de pan en laat afdruipen op huishoudpapier.
3
Voor de saus: verwarm de room in een kookpot. Meng er de mosterd en een beetje citroensap onder en mix alles luchtig met een staafmixer. Kruid met peper en zout naar smaak. Schik de zalmfilets op de borden, dresseer met de saus en garneer met de dilletwijgjes. Serveer met een groene salade als bijgerecht.
Onze tip
Gebruik voor dit recept alleen vastkokende aardappelen, die nemen onder het bakken minder vet op dan loskokende. Wie houdt van afwisseling, kan voor de korst ook geraspte worteltjes, selder of venkel toevoegen aan de aardappelen. Het is van belang om de filets eerst in bloem te wentelen, zodat de korst tijdens het bakken goed aan de vis blijft kleven. Zet het vuur niet te hoog, dan kan er zeker niets meer misgaan. De korst moet knapperig zijn, maar mag zeker niet aanbranden.
Was de vis, dep droog en snij in schijfjes. Besprenkel de zalmschijfjes met wat citroensap, kruid voorzichtig met peper en zout en wentel in de bloem.
2.
Schil de aardappelen, was ze en rasp ze fijn. Druk het vocht uit de geraspte aardappelen met behulp van een keukenhanddoek en kruid vervolgens met peper, zout en nootmuskaat. Bedek de zalmfilets aan één kant met de geraspte aardappel en druk goed aan. Verhit de olie en de boter in een antikleefpan en bak de zalmfilet eerst op de kant met de aardappelen goudbruin, ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Draai dan om en bak de andere kant. Neem de filets uit de pan en laat afdruipen op huishoudpapier.
3.
Voor de saus: verwarm de room in een kookpot. Meng er de mosterd en een beetje citroensap onder en mix alles luchtig met een staafmixer. Kruid met peper en zout naar smaak. Schik de zalmfilets op de borden, dresseer met de saus en garneer met de dilletwijgjes. Serveer met een groene salade als bijgerecht.
Jouw bofrost*voordelen
Pas betalen bij levering
U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies
Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen
Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie
Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.