Bestel nu en geniet van € 20 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 60 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Bestel nu en geniet van € 20 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 60 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Extra tijd:

plus 1 Stunde Garzeit

Bereiding

1
 Verhit een derde van de olie in een grote kookpot op middelhoog vuur, fruit de uienblokjes tot ze glazig zien. Voeg het rundergehakt toe en laat het bakken, roer regelmatig om. Voeg het tomatenconcentraat en de ketchup toe en laat even mee bakken. Giet er vervolgens bouillon bij tot het vlees onder staat. Laat alles 60 à 75 minuten zacht pruttelen op middelhoog vuur
2
 Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 1 cm. Voeg ze na 30 minuten samen met de laurier toe aan het vlees. Verwijder op het einde de laurierblaadjes en laat het stoofpotje afkoelen. Bewaar afgesloten in de koelkast tot etenstijd.
3
 Schil de knoflook en snij in plakjes. Plet de knoflook samen met de gember, cayennepeper, komijn, koriander, citroenzeste en de rest van de olie in een vijzel tot een papje. Doe de kruidenmengeling in een klein potje en bewaar koel en afgedekt tot etenstijd.
4
 Giet de bonen in een zeef, spoel ze af met water en laat uitlekken. Meng ze vervolgens met de tomatenblokjes en de mais en bewaar koel en afgedekt tot etenstijd.
5
 Verwarm het stoofpotje, giet er eventueel nog wat bouillon bij, voeg de bonenmengeling toe, meng er de kruidenpasta onder en laat 5 minuten verwarmen zonder te laten koken. Kruid met zout en met cayennepeper naar smaak.
6
 Verdeel de chili con carne in verwarmde soepborden of -kommen en garneer met bevroren peterselie.

Onze tip

Wie wil kan nog een eetlepel zure room opscheppen. Lekker met bofrost*Voorgebakken baguettes.

Vergelijkbare recepten

Chili con carne met mais en aardappelen

gemiddeld 30 min

Ingrediënten

6 el
olijfolie
300 g bofrost*
300 g
Vegan
1.2 kg
rundergehakt, grof
2 el
tomatenconcentraat
2 el
ketchup
1.7 l
kippenbouillon
600 g
aardappelen
2
laurierblaadjes
2
gember, geschild
0.5 tl
cayennepeper
1 tl
komijn
1 tl
koriander
2 tl
onbehandelde citroenzeste
400 g
kidneybonen
400 g
tomatenblokjes
400 g
zoete mais
3 el bofrost*
3 el
Vegan
Zout

Bereiding

1.
Verhit een derde van de olie in een grote kookpot op middelhoog vuur, fruit de uienblokjes tot ze glazig zien. Voeg het rundergehakt toe en laat het bakken, roer regelmatig om. Voeg het tomatenconcentraat en de ketchup toe en laat even mee bakken. Giet er vervolgens bouillon bij tot het vlees onder staat. Laat alles 60 à 75 minuten zacht pruttelen op middelhoog vuur
2.
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 1 cm. Voeg ze na 30 minuten samen met de laurier toe aan het vlees. Verwijder op het einde de laurierblaadjes en laat het stoofpotje afkoelen. Bewaar afgesloten in de koelkast tot etenstijd.
3.
Schil de knoflook en snij in plakjes. Plet de knoflook samen met de gember, cayennepeper, komijn, koriander, citroenzeste en de rest van de olie in een vijzel tot een papje. Doe de kruidenmengeling in een klein potje en bewaar koel en afgedekt tot etenstijd.
4.
Giet de bonen in een zeef, spoel ze af met water en laat uitlekken. Meng ze vervolgens met de tomatenblokjes en de mais en bewaar koel en afgedekt tot etenstijd.
5.
Verwarm het stoofpotje, giet er eventueel nog wat bouillon bij, voeg de bonenmengeling toe, meng er de kruidenpasta onder en laat 5 minuten verwarmen zonder te laten koken. Kruid met zout en met cayennepeper naar smaak.
6.
Verdeel de chili con carne in verwarmde soepborden of -kommen en garneer met bevroren peterselie.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.