Gaar de bulgur volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen.
2
Breng gezouten water aan de kook, voeg de bevroren broccoliroosjes toe en laat terug opkoken. Laat dan met het deksel nog 6 minuten koken op middelhoog vuur koken tot de broccoli beetgaar is, giet het water af en laat de groente afkoelen.
3
Was en halveer de tomaatjes en de paprika. Verwijder de pitjes van de paprika en snij in blokjes (5 - 6 mm). Snij ook de feta in bokjes.
4
Pers de citroen en meng het sap met de mosterd, agavesiroop, het chilipoeder en zout in een grote kom. Giet er dan langzaam de olijfolie bij en meng ondertussen met een garde.
5
Doe de bulgur, broccoli, tomaten, paprika, feta en peterselie in de kom bij de citroen-mosterdvinaigrette en meng alles door elkaar.
Onze tip
Zorg ervoor dat de ingrediënten dezelfde temperatuur hebben voor een mooi gebonden vinaigrette.
In plaats van feta kunnen ook gebakken kippenreepjes, scampi's, tofublokjes of geroosterde cashewnoten worden gebruikt.
Gaar de bulgur volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen.
2.
Breng gezouten water aan de kook, voeg de bevroren broccoliroosjes toe en laat terug opkoken. Laat dan met het deksel nog 6 minuten koken op middelhoog vuur koken tot de broccoli beetgaar is, giet het water af en laat de groente afkoelen.
3.
Was en halveer de tomaatjes en de paprika. Verwijder de pitjes van de paprika en snij in blokjes (5 - 6 mm). Snij ook de feta in bokjes.
4.
Pers de citroen en meng het sap met de mosterd, agavesiroop, het chilipoeder en zout in een grote kom. Giet er dan langzaam de olijfolie bij en meng ondertussen met een garde.
5.
Doe de bulgur, broccoli, tomaten, paprika, feta en peterselie in de kom bij de citroen-mosterdvinaigrette en meng alles door elkaar.