Black deal: bestel nu en geniet tijdelijk van € 30 euro welkomstkorting

Geldig bij aankoop van minimum 60 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden.

Black deal: bestel nu en geniet tijdelijk van € 30 euro welkomstkorting

Geldig bij aankoop van minimum 60 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden.

Bereiding

1
 Laat de gerookte zalm 's nachts ontdooien in de koelkast.
2
 Laat de erwten 5 minuten koken in gezouten water. Snij ondertussen de lente-ui in ringetjes.
3
 Pureer de erwten, de lente-ui, de melk, de twee eieren, de speltbloem, peper en zout en de nootmuskaat tot een deegtextuur.
4
 Verhit de olie in een pan. Bak 4 porties deeg 4 minuten op elke kant op een matig vuur. Herhaal met de rest van het deeg.
5
 Haal het vruchtvlees van de avocado uit de schil en plet het met een vork. Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Voeg de helft van het sap, de zeste en de kruiden bij de avocadopulp en meng goed. Kruid af met peper en zout.
6
 Breng water met zout en azijn aan de kook in een pot. Breek de overige 4 eieren en doe de inhoud in een mok. Maak met een lepel een draaikolk in het water en voeg de eieren een na een voorzichtig toe. Laat ze 4 minuten garen in zacht kokend water.
7
 Hak de bieslook fijn. Leg telkens twee pancakes op een bord en smeer er avocadomousse op. Werk telkens af met een gepocheerd ei en een plakje gerookte zalm. Werk de pancakes tot slot af met de fijngehakte bieslook.

Vergelijkbare recepten

Erwtenpancakes met avocadomousse, gepocheerd ei en zalm

gemiddeld 40 min

Ingrediënten

400 g bofrost*
400 g
Vegan
150 g
gerookte zalm
2
lente-uien
40 ml
melk
40 g
volkorenbloem
2 snufje(s)
peper & zout
1 tl
nootmuskaat
1 el
koolzadolie
2
Avocados
1
citroen
2 el bofrost*
2 el
Vegan
15 g
bieslook
6 stuk(s)
Eieren

Bereiding

1.
Laat de gerookte zalm 's nachts ontdooien in de koelkast.
2.
Laat de erwten 5 minuten koken in gezouten water. Snij ondertussen de lente-ui in ringetjes.
3.
Pureer de erwten, de lente-ui, de melk, de twee eieren, de speltbloem, peper en zout en de nootmuskaat tot een deegtextuur.
4.
Verhit de olie in een pan. Bak 4 porties deeg 4 minuten op elke kant op een matig vuur. Herhaal met de rest van het deeg.
5.
Haal het vruchtvlees van de avocado uit de schil en plet het met een vork. Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Voeg de helft van het sap, de zeste en de kruiden bij de avocadopulp en meng goed. Kruid af met peper en zout.
6.
Breng water met zout en azijn aan de kook in een pot. Breek de overige 4 eieren en doe de inhoud in een mok. Maak met een lepel een draaikolk in het water en voeg de eieren een na een voorzichtig toe. Laat ze 4 minuten garen in zacht kokend water.
7.
Hak de bieslook fijn. Leg telkens twee pancakes op een bord en smeer er avocadomousse op. Werk telkens af met een gepocheerd ei en een plakje gerookte zalm. Werk de pancakes tot slot af met de fijngehakte bieslook.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.