Bestel nu en geniet van € 20 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 60 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Bestel nu en geniet van € 20 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 60 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Eigenschappen:

Lactosevrij, Zonder vis, Zonder rundvlees, Vegan, Zeevruchtenvrij, Zonder vlees, Pluimveevrij, Vegetarisch, Wildvleesvrij, Zonder varkensvlees

Bereiding

1
 Verwarm de oven voor op 200 °C boven-onderwarmte. Leg bakpapier op een bakplaat.
2
 Was de zoete aardappelen en snij ze in tweeën. Smeer de snijvlakken in met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg ze met de snijvlakken op het bakpapier. Laat 30 à 40 min garen in de oven. Laat de aardappelen daarna wat afkoelen en schraap dan met een kleine lepel wat vruchtvlees weg in het midden om ze te kunnen opvullen. Zet het vruchtvlees opzij.
3
 Verhit wat koolzaadolie in een kookpot. Fruit de uienblokjes en de knoflook tot ze kleur krijgen. Voeg de wortelen, de kardemom, kurkuma, gember en een beetje peper en zout toe. Blus met het sinaasappelsap en laat de wortelen gaarkoken. Pureer vervolgens met een mixer en kruid af.
4
 Bereid de gegrilde groenten in de oven, laat ze daarna afkoelen en snij in grote stukken. Roer de mediterrane kruiden eronder en smaak af met peper en zout.
5
 Laat de bloemkool ontdooien. Marineer de bloemkoolroosjes met de teriyakisaus, sesamolie, sesamzaadjes, peper en zout. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en zet 10 à 15 minuten in de heteluchtoven op 220°C tot ze kleur krijgen.
6
 Bereid de tajinegroenten volgens de instructies op de verpakking.
7
 Verbrokkel de tofoe en bak krokant in een pan met koolzaadolie.
8
 Verdeel het bewaarde vruchtvlees van de aardappelen over de ovengroenten, de bloemkool en de tajinegroenten en vul telkens 4 halve zoete aardappelen met een vulling. Leg de aardappelen terug op het bakpapier en warm ze nog 15 à 20 min op in de oven op 180 °C.
9
 Schik de aardappelen op de borden, strooi de krokante tofoe erover en serveer de dipsaus erbij. Enkele frisse, krokante blaadjes sla maken het gerecht compleet.

Vergelijkbare recepten

Divers gevulde zoete aardappelen met worteldip en krokante tofoecrumble

gemiddeld 80 min

Ingrediënten

6 stuk(s)
medium zoete aardappelen van +/- 200 g
1 snufje(s)
peper, zout
1 el
koolzaadolie
50 g bofrost*
50 g
Vegan
10 g bofrost*
10 g
Vegan
300 g bofrost*
300 g
Vegan
300 g bofrost*
300 g
Vegan
0.5 tl
kardemom, gemalen
0.5 tl
kurkuma, gemalen
5 g
gember
300 ml
sinaasappelsap
400 g bofrost*
400 g
bofrost*Gegrilde groenten
Vegan
1 tl bofrost*
1 tl
Vegan
400 g bofrost*
400 g
Vegan
1 el
teriyakisaus
1 tl
sesamolie
3 g
sesamzaadjes
400 g bofrost*
400 g
Vegan
100 g
tofoe
olijfolie
koolzaadolie

Bereiding

1.
Verwarm de oven voor op 200 °C boven-onderwarmte. Leg bakpapier op een bakplaat.
2.
Was de zoete aardappelen en snij ze in tweeën. Smeer de snijvlakken in met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg ze met de snijvlakken op het bakpapier. Laat 30 à 40 min garen in de oven. Laat de aardappelen daarna wat afkoelen en schraap dan met een kleine lepel wat vruchtvlees weg in het midden om ze te kunnen opvullen. Zet het vruchtvlees opzij.
3.
Verhit wat koolzaadolie in een kookpot. Fruit de uienblokjes en de knoflook tot ze kleur krijgen. Voeg de wortelen, de kardemom, kurkuma, gember en een beetje peper en zout toe. Blus met het sinaasappelsap en laat de wortelen gaarkoken. Pureer vervolgens met een mixer en kruid af.
4.
Bereid de gegrilde groenten in de oven, laat ze daarna afkoelen en snij in grote stukken. Roer de mediterrane kruiden eronder en smaak af met peper en zout.
5.
Laat de bloemkool ontdooien. Marineer de bloemkoolroosjes met de teriyakisaus, sesamolie, sesamzaadjes, peper en zout. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en zet 10 à 15 minuten in de heteluchtoven op 220°C tot ze kleur krijgen.
6.
Bereid de tajinegroenten volgens de instructies op de verpakking.
7.
Verbrokkel de tofoe en bak krokant in een pan met koolzaadolie.
8.
Verdeel het bewaarde vruchtvlees van de aardappelen over de ovengroenten, de bloemkool en de tajinegroenten en vul telkens 4 halve zoete aardappelen met een vulling. Leg de aardappelen terug op het bakpapier en warm ze nog 15 à 20 min op in de oven op 180 °C.
9.
Schik de aardappelen op de borden, strooi de krokante tofoe erover en serveer de dipsaus erbij. Enkele frisse, krokante blaadjes sla maken het gerecht compleet.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.