Lactosevrij,
Zonder vis,
Glutenvrij,
Zonder varkensvlees
Extra tijd:
+ 30-35 minuten in de oven
Bereiding
1
Laat 1 el margarine smelten in een kookpot en bak vervolgens het gehakt tot het krokant is, blus dan met water. Kruid met de groentebouillon. Laat opkoken.
2
Voeg al roerend de Smetana, de bevroren spinazie, de ui en knoflook toe. Laten ongeveer 10 minuten sudderen tot de spinazie is ontdooid.
3
Kluts het ei, kruid met peper, zout en marjolein en voeg het toe aan het gehakt met spinazie.
4
Vet een grote ovenschaal (van ong. 20 x 30 cm) in met de rest van de margarine en doe er een bodempje water in. Leg een enkele laag lasagnevellen in de schaal (5 à 6 stuks) en doe er een derde van het gehakt met de spinazie op. Bouw de volgende laagjes tot alles op is. Strijk de dikke room over de laatste laag lasagnevellen en strooi er ten slotte de kaas over.
5
Laat 35 à 35 minuten garen op 200 °C in een voorverwarmde oven. Laat even afkoelen en dien op.
Onze tip
Ook zonder gehakt smaakt deze lasagne superlekker, gebruik in dat geval wel wat meer spinazie.
Laat 1 el margarine smelten in een kookpot en bak vervolgens het gehakt tot het krokant is, blus dan met water. Kruid met de groentebouillon. Laat opkoken.
2.
Voeg al roerend de Smetana, de bevroren spinazie, de ui en knoflook toe. Laten ongeveer 10 minuten sudderen tot de spinazie is ontdooid.
3.
Kluts het ei, kruid met peper, zout en marjolein en voeg het toe aan het gehakt met spinazie.
4.
Vet een grote ovenschaal (van ong. 20 x 30 cm) in met de rest van de margarine en doe er een bodempje water in. Leg een enkele laag lasagnevellen in de schaal (5 à 6 stuks) en doe er een derde van het gehakt met de spinazie op. Bouw de volgende laagjes tot alles op is. Strijk de dikke room over de laatste laag lasagnevellen en strooi er ten slotte de kaas over.
5.
Laat 35 à 35 minuten garen op 200 °C in een voorverwarmde oven. Laat even afkoelen en dien op.