plus ong. 20 minuten gaartijd,
Tijd om te laten rusten: 30 min
Bereiding
1
Snij het spek in dunne reepjes en de boterhamworst in schijfjes. Schil de aardappelen, was ze en snij ze in kleine blokjes.
2
Bak het spek in een kookpot zonder bakvet. Doe er de uienblokjes bij en stoof ze aan in het spekvet. Voeg ook de aardappelen en de boterhamworst toe en bak kort mee. Giet er vervolgens de bouillon bij en roer er de tomatenpuree onder. Laat alles opkoken en laat het dan nog 5 minuten op middelhoog vuur sudderen.
3
Doe er dan de bevroren paprika bij en laat de soep nog een 15-tal minuten pruttelen tot de aardappelen gaar zijn.
4
Kruid de aardappelgoulash flink met paprika, marjolein, peper en zout, schep op in diepe borden of kommetjes en garneer met bieslook. Serveer naar smaak met wit brood en een groene salade.
Onze tip
Voor de kruiding is niet alleen de hoeveelheid belangrijk, maar ook het tijdstip. Doe de marjolein pas voor het einde van de gaartijd in de soep. Om te vermijden dat de paprika zou samenklonteren, is het beter om er eerst een papje van te maken met koud water.
Snij het spek in dunne reepjes en de boterhamworst in schijfjes. Schil de aardappelen, was ze en snij ze in kleine blokjes.
2.
Bak het spek in een kookpot zonder bakvet. Doe er de uienblokjes bij en stoof ze aan in het spekvet. Voeg ook de aardappelen en de boterhamworst toe en bak kort mee. Giet er vervolgens de bouillon bij en roer er de tomatenpuree onder. Laat alles opkoken en laat het dan nog 5 minuten op middelhoog vuur sudderen.
3.
Doe er dan de bevroren paprika bij en laat de soep nog een 15-tal minuten pruttelen tot de aardappelen gaar zijn.
4.
Kruid de aardappelgoulash flink met paprika, marjolein, peper en zout, schep op in diepe borden of kommetjes en garneer met bieslook. Serveer naar smaak met wit brood en een groene salade.