Voor de chutney: rooster de sternanijs, kardemom, piment, kaneel en peper zonder vetstof in een pan en laat afkoelen. Plet de kruiden grof of doe ze in een kruidenmolen.
2
Schil de mango, haal de pit eruit en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Schil de knoflook en snij in dunne plakjes. Fruit de bevroren uienblokjes en knoflook in olijfolie op middelhoog vuur. Blus met de witte wijn en laat inkoken. Voeg de mangoblokjes en de bruine suiker toe, kruid naar smaak met de kruiden en doe er ook het vanillestokje bij. Voeg de rodewijnazijn en de gember toe en laat ongeveer 10 minuten sudderen op laag vuur. Neem van het vuur, smaak af met een snufje zout en laat afkoelen tot het lauw is.
3
Verwarm de oven voor op 220°C. Verdeel de chicken wings op een bakplaat en laat 20 tot 25 minuten bakken in het midden van de oven tot ze knapperig en bruin zijn.
4
Schik de chicken wings op de borden, serveer de mangochutney afzonderlijk in kommetjes of glaasjes. Bestrooi met de kruidenmix en het paprikapoeder.
Voor de chutney: rooster de sternanijs, kardemom, piment, kaneel en peper zonder vetstof in een pan en laat afkoelen. Plet de kruiden grof of doe ze in een kruidenmolen.
2.
Schil de mango, haal de pit eruit en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Schil de knoflook en snij in dunne plakjes. Fruit de bevroren uienblokjes en knoflook in olijfolie op middelhoog vuur. Blus met de witte wijn en laat inkoken. Voeg de mangoblokjes en de bruine suiker toe, kruid naar smaak met de kruiden en doe er ook het vanillestokje bij. Voeg de rodewijnazijn en de gember toe en laat ongeveer 10 minuten sudderen op laag vuur. Neem van het vuur, smaak af met een snufje zout en laat afkoelen tot het lauw is.
3.
Verwarm de oven voor op 220°C. Verdeel de chicken wings op een bakplaat en laat 20 tot 25 minuten bakken in het midden van de oven tot ze knapperig en bruin zijn.
4.
Schik de chicken wings op de borden, serveer de mangochutney afzonderlijk in kommetjes of glaasjes. Bestrooi met de kruidenmix en het paprikapoeder.