Zonder vis,
Zonder rundvlees,
Zonder zeevruchten,
Zonder vlees,
Zonder gevogelte,
vegetarisch,
Zonder wild,
Zonder varkensvlees
Voedingswaarden per persoon
Energie:
301 kcal
Vetten:
18 g
Koolhydraten:
29 g
Eiwitten:
4 g
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte. Leg bakpapier op een diepe bakplaat. Breng de boter met 180 g suiker in de mengkom en klop het mengsel in 3 minuten op stand 3,5 op tot een smeuïge massa. Voeg de melk en de eieren toe en mix het mengsel 1 minuut op stand 4. Meng de bloem, het bakpoeder en het zout door elkaar en doe ze in de mengkom.
2
Roer het deeg 1 min. op stand 4, spreid het dan goed verdeeld op de bakplaat en bak ongeveer 20 minuten in de oven. Haal de bakplaat uit de oven en laat volledig afkoelen. Maak de mengkom schoon.
3
Meng 150 g water, het vanillepuddingpoeder en 2 el suiker. Doe 250 g water in de mengkom en laat 4 minuten koken op 100°C op stand 2.
4
Stel nog eens 2 minuten op 100°C op stand 2 in. Giet het vanillemengsel door de opening in het deksel erbij en doe er dan de bessen bij. Roer het geheel nogmaals goed om een de spatel. Giet de bessenpuddingmassa op het afgekoelde deeg en strijk glad. Laat opstijven. Maak de mengkom schoon.
5
Plaats het roeropzetstuk in de grote mengkom. Klop de slagroom met slagroomversteviger en vanillesuiker stijf op stand 3. Verdeel de room over de bessenpuddingmassa en strijk ook glad. Beleg dan met petits-beurres. Bewaar de taart koel tot hij klaar is om op te dienen.
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte. Leg bakpapier op een diepe bakplaat. Breng de boter met 180 g suiker in de mengkom en klop het mengsel in 3 minuten op stand 3,5 op tot een smeuïge massa. Voeg de melk en de eieren toe en mix het mengsel 1 minuut op stand 4. Meng de bloem, het bakpoeder en het zout door elkaar en doe ze in de mengkom.
2.
Roer het deeg 1 min. op stand 4, spreid het dan goed verdeeld op de bakplaat en bak ongeveer 20 minuten in de oven. Haal de bakplaat uit de oven en laat volledig afkoelen. Maak de mengkom schoon.
3.
Meng 150 g water, het vanillepuddingpoeder en 2 el suiker. Doe 250 g water in de mengkom en laat 4 minuten koken op 100°C op stand 2.
4.
Stel nog eens 2 minuten op 100°C op stand 2 in. Giet het vanillemengsel door de opening in het deksel erbij en doe er dan de bessen bij. Roer het geheel nogmaals goed om een de spatel. Giet de bessenpuddingmassa op het afgekoelde deeg en strijk glad. Laat opstijven. Maak de mengkom schoon.
5.
Plaats het roeropzetstuk in de grote mengkom. Klop de slagroom met slagroomversteviger en vanillesuiker stijf op stand 3. Verdeel de room over de bessenpuddingmassa en strijk ook glad. Beleg dan met petits-beurres. Bewaar de taart koel tot hij klaar is om op te dienen.