Let op de extra 6 uur om te laten afkoelen of rusten!
Voedingswaarden per persoon
Energie:
646 kcal
Vetten:
40 g
Koolhydraten:
64 g
Eiwitten:
6 g
Bereiding
1
Voor het fruit in de kruidenjus: schil de gember en snij in dunne plakjes.
2
Doe het water, de suiker, de gember, de citroen- en sinaasappelschillen, het anijszaad, de kaneel, kardemom, kruidnagels en vanillestokje in de Thermomix-mengbeker en kook 8 min op stand 1 bij 100 °C.
3
Voeg de honing toe, meng 5 sec op stand 3 en laat 30 minuten rusten. Giet de inhoud van de mengbeker door een fijne zeef en vang het heldere sap op.
4
Haal eventuele resten nog uit de mengbeker en laat het opgevangen sap nog eens 2 min op stand 1 bij 100 °C opwarmen.
5
Leg de vruchten in een kom, giet het sap erover en laat nog eens 6 uur rusten. Maak in de tussentijd de panna cotta.
6
Voor de panna cotta: doe de room, de suiker, het vanillemerg en het opengesneden vanillestokje in de mengbeker zonder messen en laat 10 minuten koken op 90 °C op stand 2 linksom roeren.
7
Verwijder het vanillestokje. Maak de mengbeker los en laat nog 15 minuten afkoelen. Laat ondertussen de gelatine weken volgens de instructies op de verpakking. Zet de mengbeker terug in het toestel, voeg de uitgewrongen gelatine toe en laat 45 seconden oplossen op stand 3.
8
Spoel 4 vormpjes of kopjes uit met water en vul ze met de nog vloeibare panna cotta. Laat 6 uur afgedekt stollen in de koelkast. Draai de panna cotta om op een bordje en werk af met de vruchten en het stroperige sap.
Onze tip
Dit recept is speciaal uitgedacht om klaar te maken in de Thermomix TM 31 voor 4 personen.
Thermomix-recepten klaarmaken met bofrost*.
Für unsere veganen Produkte verwenden wir ausschließlich pflanzliche Zutaten. Auch Zusatz- und Verarbeitungshilfsstoffe dürfen nicht tierischen Ursprungs sein. Das gilt für alle Produktions- und Verarbeitungsschritte.
500g
room
1hart(en)
vanille, gesneden
4blaadje(s)
gelatine, wit
500g
water
93.75g
suiker
1¼stuk(s)
verse gember, ter grootte van een walnoot
2½stuk(s)
onbehandelde citroen- en sinaasappelschil van ong. 3 cm
Voor het fruit in de kruidenjus: schil de gember en snij in dunne plakjes.
2.
Doe het water, de suiker, de gember, de citroen- en sinaasappelschillen, het anijszaad, de kaneel, kardemom, kruidnagels en vanillestokje in de Thermomix-mengbeker en kook 8 min op stand 1 bij 100 °C.
3.
Voeg de honing toe, meng 5 sec op stand 3 en laat 30 minuten rusten. Giet de inhoud van de mengbeker door een fijne zeef en vang het heldere sap op.
4.
Haal eventuele resten nog uit de mengbeker en laat het opgevangen sap nog eens 2 min op stand 1 bij 100 °C opwarmen.
5.
Leg de vruchten in een kom, giet het sap erover en laat nog eens 6 uur rusten. Maak in de tussentijd de panna cotta.
6.
Voor de panna cotta: doe de room, de suiker, het vanillemerg en het opengesneden vanillestokje in de mengbeker zonder messen en laat 10 minuten koken op 90 °C op stand 2 linksom roeren.
7.
Verwijder het vanillestokje. Maak de mengbeker los en laat nog 15 minuten afkoelen. Laat ondertussen de gelatine weken volgens de instructies op de verpakking. Zet de mengbeker terug in het toestel, voeg de uitgewrongen gelatine toe en laat 45 seconden oplossen op stand 3.
8.
Spoel 4 vormpjes of kopjes uit met water en vul ze met de nog vloeibare panna cotta. Laat 6 uur afgedekt stollen in de koelkast. Draai de panna cotta om op een bordje en werk af met de vruchten en het stroperige sap.
Jouw bofrost*voordelen
Pas betalen bij levering
U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies
Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen
Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie
Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.