Let op de extra 6 uur om te laten afkoelen of rusten!
Voedingswaarden per persoon
Energie:
646 kcal
Vetten:
40 g
Koolhydraten:
64 g
Eiwitten:
6 g
Bereiding
1
Voor het fruit in de kruidenjus: schil de gember en snij in dunne plakjes.
2
Doe het water, de suiker, de gember, de citroen- en sinaasappelschillen, het anijszaad, de kaneel, kardemom, kruidnagels en vanillestokje in de Thermomix-mengbeker en kook 8 min op stand 1 bij 100 °C.
3
Voeg de honing toe, meng 5 sec op stand 3 en laat 30 minuten rusten. Giet de inhoud van de mengbeker door een fijne zeef en vang het heldere sap op.
4
Haal eventuele resten nog uit de mengbeker en laat het opgevangen sap nog eens 2 min op stand 1 bij 100 °C opwarmen.
5
Leg de vruchten in een kom, giet het sap erover en laat nog eens 6 uur rusten. Maak in de tussentijd de panna cotta.
6
Voor de panna cotta: doe de room, de suiker, het vanillemerg en het opengesneden vanillestokje in de mengbeker zonder messen en laat 10 minuten koken op 90 °C op stand 2 linksom roeren.
7
Verwijder het vanillestokje. Maak de mengbeker los en laat nog 15 minuten afkoelen. Laat ondertussen de gelatine weken volgens de instructies op de verpakking. Zet de mengbeker terug in het toestel, voeg de uitgewrongen gelatine toe en laat 45 seconden oplossen op stand 3.
8
Spoel 4 vormpjes of kopjes uit met water en vul ze met de nog vloeibare panna cotta. Laat 6 uur afgedekt stollen in de koelkast. Draai de panna cotta om op een bordje en werk af met de vruchten en het stroperige sap.
Onze tip
Dit recept is speciaal uitgedacht om klaar te maken in de Thermomix TM 31 voor 4 personen.
Thermomix-recepten klaarmaken met bofrost*.
Voor het fruit in de kruidenjus: schil de gember en snij in dunne plakjes.
2.
Doe het water, de suiker, de gember, de citroen- en sinaasappelschillen, het anijszaad, de kaneel, kardemom, kruidnagels en vanillestokje in de Thermomix-mengbeker en kook 8 min op stand 1 bij 100 °C.
3.
Voeg de honing toe, meng 5 sec op stand 3 en laat 30 minuten rusten. Giet de inhoud van de mengbeker door een fijne zeef en vang het heldere sap op.
4.
Haal eventuele resten nog uit de mengbeker en laat het opgevangen sap nog eens 2 min op stand 1 bij 100 °C opwarmen.
5.
Leg de vruchten in een kom, giet het sap erover en laat nog eens 6 uur rusten. Maak in de tussentijd de panna cotta.
6.
Voor de panna cotta: doe de room, de suiker, het vanillemerg en het opengesneden vanillestokje in de mengbeker zonder messen en laat 10 minuten koken op 90 °C op stand 2 linksom roeren.
7.
Verwijder het vanillestokje. Maak de mengbeker los en laat nog 15 minuten afkoelen. Laat ondertussen de gelatine weken volgens de instructies op de verpakking. Zet de mengbeker terug in het toestel, voeg de uitgewrongen gelatine toe en laat 45 seconden oplossen op stand 3.
8.
Spoel 4 vormpjes of kopjes uit met water en vul ze met de nog vloeibare panna cotta. Laat 6 uur afgedekt stollen in de koelkast. Draai de panna cotta om op een bordje en werk af met de vruchten en het stroperige sap.