+ 10 minuten gaartijd,
Tijd om te laten rusten: 10 min
Bereiding
1
Spoel de vis af, dep droog, snij in hapklare stukken en besprenkel met citroensap.
2
Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking beetgaar in een ruime hoeveelheid water.
3
Maak ondertussen de lente-uien schoon, was ze en snij in dunne schijfjes. Snij de chili in de lengte in tweeën, haal de pitjes eruit, spoel af en hak fijn.
4
Laat de kruidenboter smelten in een pan en stoof de paprikareepjes, de lente-uien de chili er in aan. Voeg de vis toe, kruid met paprikapoeder, peper en zout en laat ongeveer 3 minuten bakken. Blus met de wijn en laat nog 2 minuten garen. Meng er dan de Smetana onder.
5
Giet de tagliatelle af in een vergiet en laat uitdruipen. Schik de pasta in diepe borden en dresseer met de vissaus.
Onze tip
Gaar de vis zo kort mogelijk om hem lekker en sappig te houden. De stappen in dit recept kunnen daarom worden omgedraaid: blus de paprika en uien met de wijn, voeg dan de Smetana toe en laat terug opwarmen. Voeg dan op het laatste de koolvisstukjes toe en laat ze garen in de saus. De saus mag in dat geval zeker niet koken! Naargelang de grootte van de stukken is de vis na 2 à 3 minuten gaar. Zo blijft de smaak mooi behouden en is de lekkere koolvis een ware traktatie.
Spoel de vis af, dep droog, snij in hapklare stukken en besprenkel met citroensap.
2.
Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking beetgaar in een ruime hoeveelheid water.
3.
Maak ondertussen de lente-uien schoon, was ze en snij in dunne schijfjes. Snij de chili in de lengte in tweeën, haal de pitjes eruit, spoel af en hak fijn.
4.
Laat de kruidenboter smelten in een pan en stoof de paprikareepjes, de lente-uien de chili er in aan. Voeg de vis toe, kruid met paprikapoeder, peper en zout en laat ongeveer 3 minuten bakken. Blus met de wijn en laat nog 2 minuten garen. Meng er dan de Smetana onder.
5.
Giet de tagliatelle af in een vergiet en laat uitdruipen. Schik de pasta in diepe borden en dresseer met de vissaus.