Laat de roodbaarsfilets 2 uur afgedekt ontdooien op kamertemperatuur (in de koelkast 4 uur).
2
Voor de salade: breng gezouten water aan de kook, spoel de linzen af in een zeef en voeg ze toe aan het water. Zet het vuur lager, plaats het deksel op de pot en laat nog ongeveer 12 minuten beetgaar koken. Was de tomaten, snij ze in vieren, verwijder de kroonaanzet en de zaadlijsten en snij in blokjes. Meng de tomatenblokjes in een grote kom samen met het limoensap, suiker, zout, chilipoeder, olijfolie, uienblokjes en kruiden. Giet de linzen af en roer ze onder de gekruide tomaten. Kruid pikant af.
3
Spoel de visfilets af onder lopend koud water en dep droog. Kruid met peper en zout en wentel in bloem. Klop het teveel aan bloem van de filets en bak ze 4 minuten op elke kant in een hete pan met olie.
4
Voor het mosterdschuim: voeg de wijn, vermout, de eigelen, de mosterd en het zout samen en klop op au bain-marie. Voeg de room toe en klop de saus met een staafmixer op tot schuim.
5
Schik de linzensalade op voorverwarmde borden. Leg de roodbaarsfilets erop en werk af met het mosterdschuim.
Onze tip
Een krokante baguette past heerlijk bij dit gerecht. Het mosterdschuim is een smaakvolle saus die ook uitstekend bij andere bofrost*visspecialiteiten past. U kunt de linzensalade ook afwisselen met bofrost*Fijne groenteselectie.
Pommery-mosterd (of een andere zachte graanmosterd)
6el
room
Bereiding
1.
Laat de roodbaarsfilets 2 uur afgedekt ontdooien op kamertemperatuur (in de koelkast 4 uur).
2.
Voor de salade: breng gezouten water aan de kook, spoel de linzen af in een zeef en voeg ze toe aan het water. Zet het vuur lager, plaats het deksel op de pot en laat nog ongeveer 12 minuten beetgaar koken. Was de tomaten, snij ze in vieren, verwijder de kroonaanzet en de zaadlijsten en snij in blokjes. Meng de tomatenblokjes in een grote kom samen met het limoensap, suiker, zout, chilipoeder, olijfolie, uienblokjes en kruiden. Giet de linzen af en roer ze onder de gekruide tomaten. Kruid pikant af.
3.
Spoel de visfilets af onder lopend koud water en dep droog. Kruid met peper en zout en wentel in bloem. Klop het teveel aan bloem van de filets en bak ze 4 minuten op elke kant in een hete pan met olie.
4.
Voor het mosterdschuim: voeg de wijn, vermout, de eigelen, de mosterd en het zout samen en klop op au bain-marie. Voeg de room toe en klop de saus met een staafmixer op tot schuim.
5.
Schik de linzensalade op voorverwarmde borden. Leg de roodbaarsfilets erop en werk af met het mosterdschuim.