+ 25 minuten baktijd,
Tijd om te laten rusten: 25 min
Voedingswaarden per persoon
Energie:
528 kcal
Vetten:
43 g
Koolhydraten:
12 g
Eiwitten:
22 g
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ovenschaal in.
2
Breng de jonge worteltjes in een kookpot met gezouten water aan de kook en laat nog 1 minuut sudderen. Voeg dan het trio van koolroosjes toe en laat ze ontdooien in het hete water. Giet de groenten af in een vergiet, vang daarbij een beetje van het kookvocht op en laat de groenten uitlekken.
3
Meng de crème fraîche met 2 el kookvocht en kruid flink met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel de groenten in de ovenschaal en doe de crème fraîche eroverheen.
4
Bestrooi met de ovenschotel met geraspte kaas en zet 25 minuten in het midden van de oven totdat de korst goudbruin ziet.
Onze tip
Dit gerecht kan worden geserveerd als bijgerecht, maar kan ook op zich staan. Als bijgerecht past het overheerlijk bij varkensvlees of gevogelte.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ovenschaal in.
2.
Breng de jonge worteltjes in een kookpot met gezouten water aan de kook en laat nog 1 minuut sudderen. Voeg dan het trio van koolroosjes toe en laat ze ontdooien in het hete water. Giet de groenten af in een vergiet, vang daarbij een beetje van het kookvocht op en laat de groenten uitlekken.
3.
Meng de crème fraîche met 2 el kookvocht en kruid flink met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel de groenten in de ovenschaal en doe de crème fraîche eroverheen.
4.
Bestrooi met de ovenschotel met geraspte kaas en zet 25 minuten in het midden van de oven totdat de korst goudbruin ziet.