Snij de boter in kleine stukken. Kneed samen met de bloem, de gedroogde rozemarijn en het zout tot een kruimelig deeg. Voeg het ei toe en kneed tot een smeuïg zandtaartdeeg. Leg 30 minuten in de koelkast.
2
Bak ondertussen de bevroren groentemix 7 minuten in een pan zonder deksel, op een matig vuur met wat olie. Roer regelmatig. Voeg 2 el uienblokjes toe.
3
Kluts de eieren met de zure room, de geraspte gouda en 2 el mediterraanse kruiden. Zet opzij.
4
Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte).
5
Neem het deeg uit de koelkast en rol op een bebloemd oppervlak uit tot ongeveer 1 cm dikte. Leg het deeg in een ingevette quichevorm en druk aan. Prik een aantal keer met een vork in de bodem en laat 10 minuten voorbakken in de oven.
6
Verdeel er de groente over, giet er de eimengeling bij en laat 35 à 40 minuten verder bakken tot de quiche goudbruin is.
Onze tip
Voor een taartvorm van 24 cm. Dit recept is uitgerekend voor 12 porties.
Snij de boter in kleine stukken. Kneed samen met de bloem, de gedroogde rozemarijn en het zout tot een kruimelig deeg. Voeg het ei toe en kneed tot een smeuïg zandtaartdeeg. Leg 30 minuten in de koelkast.
2.
Bak ondertussen de bevroren groentemix 7 minuten in een pan zonder deksel, op een matig vuur met wat olie. Roer regelmatig. Voeg 2 el uienblokjes toe.
3.
Kluts de eieren met de zure room, de geraspte gouda en 2 el mediterraanse kruiden. Zet opzij.
4.
Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte).
5.
Neem het deeg uit de koelkast en rol op een bebloemd oppervlak uit tot ongeveer 1 cm dikte. Leg het deeg in een ingevette quichevorm en druk aan. Prik een aantal keer met een vork in de bodem en laat 10 minuten voorbakken in de oven.
6.
Verdeel er de groente over, giet er de eimengeling bij en laat 35 à 40 minuten verder bakken tot de quiche goudbruin is.