+ 25 minuten gaartijd,
Tijd om te laten rusten: 25 min
Voedingswaarden per persoon
Energie:
127 kcal
Vetten:
6 g
Koolhydraten:
13 g
Eiwitten:
5 g
Bereiding
1
Kook de bonen beetgaar in gezouten water, giet af in een vergiet en laat uitlekken. Schrik de tomaten in heet water, ontvel ze, snij ze in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Of giet de tomatenblokjes in een zeef en laat uitdruipen.
2
Verhit de olijfolie in een kookpot en fruit de uienblokjes. Pel de knoflook en plet fijn met een beetje zout. Voeg de tomatenblokjes toe, kruid met peper, zout en suiker en voeg ook het tomatenconcentraat toe.
3
Was de peterselie en schud droog, haal de blaadjes eraf en hak ze fijn. Roer de peterselie onder de tomaten en laat het geheel inkoken op middelhoog vuur, totdat de saus is ingedikt. Voeg de sperziebonen toe, warm ze op in de saus en dien op.
Onze tip
Bonen worden vaak geserveerd bij lam, maar passen ook heel goed bij vis of kip. Door bij het garen 1 takje bonenkruid toe te voegen in het gezouten kookwater krijgen ze des te meer smaak. Bonen en bonenkruid zijn een ideale combinatie: bonen zijn rijk aan vezels en verteren dus traag, de etherische oliën die in bonenkruid aanwezig zijn, bevorderen dan weer de spijsvertering.
Kook de bonen beetgaar in gezouten water, giet af in een vergiet en laat uitlekken. Schrik de tomaten in heet water, ontvel ze, snij ze in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Of giet de tomatenblokjes in een zeef en laat uitdruipen.
2.
Verhit de olijfolie in een kookpot en fruit de uienblokjes. Pel de knoflook en plet fijn met een beetje zout. Voeg de tomatenblokjes toe, kruid met peper, zout en suiker en voeg ook het tomatenconcentraat toe.
3.
Was de peterselie en schud droog, haal de blaadjes eraf en hak ze fijn. Roer de peterselie onder de tomaten en laat het geheel inkoken op middelhoog vuur, totdat de saus is ingedikt. Voeg de sperziebonen toe, warm ze op in de saus en dien op.