Black deal: bestel nu en geniet tijdelijk van € 30 euro welkomstkorting

Geldig bij aankoop van minimum 60 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden.

Black deal: bestel nu en geniet tijdelijk van € 30 euro welkomstkorting

Geldig bij aankoop van minimum 60 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden.

Eigenschappen:

Lactosevrij, Zonder vis, Glutenvrij, Zonder varkensvlees

Bereiding

1
 Laat de pulled chicken ongeveer 5,5 uur ontdooien bij kamertemperatuur.
2
 Schil de aardappelen en kook ze gaar. Laat ze afkoelen tot kamertemperatuur en rasp ze dan in stukjes.
3
 Doe ondertussen de bloem in een mengkom en maak een putje in het midden door de bloem tegen de rand op te duwen. Verkruimel de gist in het midden en voeg de lauwe melk en de suiker toe. Meng de gist en de melk met een vork, meng er ook al een beetje bloem onder. Dek de kom af met een keukenhanddoek en zet 45 minuten op een warme plek om te rijzen.
4
 Doe daarna de geraspte aardappel, een derde van het eigeel, de boter, het zout en de kurkuma in de mengkom en meng met het deeg tot een homogene massa. Dek het deeg opnieuw goed af en zet opnieuw 1 à 1,5 uur op een warme plek om verder te rijzen. Neem het deeg daarna uit de kom en kneed het grondig op een bebloemd oppervlak.
5
 Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Doe de ontdooide pulled chicken in een ovenschaal en laat 30-40 minuten opwarmen. Giet er af en toe wat van de fond bij. Giet de fond achteraf weg.
6
 Verdeel het deeg in 4 gelijke delen en vorm ze in de handpalmen tot egale, stevige ronde deegballen. Druk met de vingers de onderste randen steeds opnieuw onder de deegballen om ze mooi rond te maken. Leg de deegballen op een bakplaat met herbruikbaar bakpapier.
7
 Meng een derde van het eigeel met de gecondenseerde melk en bestrijk het deeg ermee. Zet de bakplaat in het midden van de oven en laat de deegbollen 12-15 minuten bakken op 180 °C.
8
 Trek de pulled chicken met twee vorken uit elkaar en meng onder de ontdooide relish.
9
 Voor de roux: mix de rest van het eigeel, de mosterd en de kruiden met een pureerstaaf en giet beetje per beetje de olie erbij tot de saus geëmulgeerd is. Roer vervolgens met een lepel de dikke room en de knoflookpuree onder de mayonaise.
10
 Voor de afwerking van de burgers: snij elk broodje horizontaal in tweeën, en stapel er de kip, de kaas, de sla, de roux en de uien tussen.

Vergelijkbare recepten

Pulled chicken met potato bun

gemiddeld 45 min

Ingrediënten

1 pakjes
Pulled Chicken
200 g
bloemige loskokende aardappelen
300 g
bloem
0.5 blokje(s)
gist
250 ml
lauwe melk
20 g
suiker
6 stuk(s)
eigeel
60 g
zachte boter
2 snufje(s)
zout
0.5 tl
kurkuma
50 ml
gecondenseerde melk
1 tl
Dijonmosterd
4 stuk(s)
saffraandraadjes
1 mespunt
paprikapoeder
0.5 stuk(s)
citroen
100 ml
raapzaadolie
1 teen/tenen
knoflook
1.5 el
dikke room
1 snufje(s)
peper
1 stuk(s)
jonge Romeinse sla
1 stuk(s)
rode ui
1 schijf/schijven
chesterkaas

Bereiding

1.
Laat de pulled chicken ongeveer 5,5 uur ontdooien bij kamertemperatuur.
2.
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Laat ze afkoelen tot kamertemperatuur en rasp ze dan in stukjes.
3.
Doe ondertussen de bloem in een mengkom en maak een putje in het midden door de bloem tegen de rand op te duwen. Verkruimel de gist in het midden en voeg de lauwe melk en de suiker toe. Meng de gist en de melk met een vork, meng er ook al een beetje bloem onder. Dek de kom af met een keukenhanddoek en zet 45 minuten op een warme plek om te rijzen.
4.
Doe daarna de geraspte aardappel, een derde van het eigeel, de boter, het zout en de kurkuma in de mengkom en meng met het deeg tot een homogene massa. Dek het deeg opnieuw goed af en zet opnieuw 1 à 1,5 uur op een warme plek om verder te rijzen. Neem het deeg daarna uit de kom en kneed het grondig op een bebloemd oppervlak.
5.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Doe de ontdooide pulled chicken in een ovenschaal en laat 30-40 minuten opwarmen. Giet er af en toe wat van de fond bij. Giet de fond achteraf weg.
6.
Verdeel het deeg in 4 gelijke delen en vorm ze in de handpalmen tot egale, stevige ronde deegballen. Druk met de vingers de onderste randen steeds opnieuw onder de deegballen om ze mooi rond te maken. Leg de deegballen op een bakplaat met herbruikbaar bakpapier.
7.
Meng een derde van het eigeel met de gecondenseerde melk en bestrijk het deeg ermee. Zet de bakplaat in het midden van de oven en laat de deegbollen 12-15 minuten bakken op 180 °C.
8.
Trek de pulled chicken met twee vorken uit elkaar en meng onder de ontdooide relish.
9.
Voor de roux: mix de rest van het eigeel, de mosterd en de kruiden met een pureerstaaf en giet beetje per beetje de olie erbij tot de saus geëmulgeerd is. Roer vervolgens met een lepel de dikke room en de knoflookpuree onder de mayonaise.
10.
Voor de afwerking van de burgers: snij elk broodje horizontaal in tweeën, en stapel er de kip, de kaas, de sla, de roux en de uien tussen.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.