Voor de basilicumolie: breng een kleine kookpot flink gezouten water aan de kook. Zet ook een kom met ijswater klaar. Blancheer de basilicumblaadjes ongeveer 15 seconden in de kookpot en schrik ze in het koudwaterbad. Haal de basilicum uit het water, knijp voorzichtig uit en laat drogen op een keukenhanddoek.
2
Mix de basilicum samen met de koolzaadolie fijn in een blender. Passeer de olie vervolgens door een zeef zodat er geen stukjes meer in zitten.
3
Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C (boven-/onderwarmte 200 °C).
4
Was en droog de tomaten, en snij ze in dunne plakjes. Schaaf in een kom schilfers van de parmezaan.
5
Leg de diepvriespizza zonder bakpapier op een draadrooster en laat ze ongeveer 12 minuten in het midden van de oven krokant bakken.
6
Haal de pizza uit de oven en leg hem op een grote houten plank. Verdeel er eerst een paar plakjes tomaat over, dan de parmezaanschilfers, voeg daarna een snufje chilivlokken toe en werk af met wat verse basilicum. Druppel er ten slotte een paar lepels van de heldergroene basilicumolie over en geniet.
Onze tip
De basilicumolie krijgt de beste smaak en kleur als ze twee dagen in de koelkast heeft kunnen rusten voor het zeven.
Voor onze vegetarische producten gebruiken we uitsluitend plantaardige ingrediënten zoals melk, eieren, honing en bijenwas. Bij de bereiding van kaas gebruiken we bijvoorbeeld geen gelatine of dierlijk stremsel.
Voor de basilicumolie: breng een kleine kookpot flink gezouten water aan de kook. Zet ook een kom met ijswater klaar. Blancheer de basilicumblaadjes ongeveer 15 seconden in de kookpot en schrik ze in het koudwaterbad. Haal de basilicum uit het water, knijp voorzichtig uit en laat drogen op een keukenhanddoek.
2.
Mix de basilicum samen met de koolzaadolie fijn in een blender. Passeer de olie vervolgens door een zeef zodat er geen stukjes meer in zitten.
3.
Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C (boven-/onderwarmte 200 °C).
4.
Was en droog de tomaten, en snij ze in dunne plakjes. Schaaf in een kom schilfers van de parmezaan.
5.
Leg de diepvriespizza zonder bakpapier op een draadrooster en laat ze ongeveer 12 minuten in het midden van de oven krokant bakken.
6.
Haal de pizza uit de oven en leg hem op een grote houten plank. Verdeel er eerst een paar plakjes tomaat over, dan de parmezaanschilfers, voeg daarna een snufje chilivlokken toe en werk af met wat verse basilicum. Druppel er ten slotte een paar lepels van de heldergroene basilicumolie over en geniet.