Bestel nu en geniet van € 20 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 60 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Bestel nu en geniet van € 20 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 60 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Extra tijd:

+ 25 minuten gaartijd, Tijd om te laten rusten: 25 min

Voedingswaarden  per persoon

Energie:
127 kcal
Vetten:
6 g
Koolhydraten:
13 g
Eiwitten:
5 g

Bereiding

1
 Kook de bonen beetgaar in gezouten water, giet af in een vergiet en laat uitlekken. Schrik de tomaten in heet water, ontvel ze, snij ze in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Of giet de tomatenblokjes in een zeef en laat uitdruipen.
2
 Verhit de olijfolie in een kookpot en fruit de uienblokjes. Pel de knoflook en plet fijn met een beetje zout. Voeg de tomatenblokjes toe, kruid met peper, zout en suiker en voeg ook het tomatenconcentraat toe.
3
 Was de peterselie en schud droog, haal de blaadjes eraf en hak ze fijn. Roer de peterselie onder de tomaten en laat het geheel inkoken op middelhoog vuur, totdat de saus is ingedikt. Voeg de sperziebonen toe, warm ze op in de saus en dien op.

Onze tip

Bonen worden vaak geserveerd bij lam, maar passen ook heel goed bij vis of kip. Door bij het garen 1 takje bonenkruid toe te voegen in het gezouten kookwater krijgen ze des te meer smaak. Bonen en bonenkruid zijn een ideale combinatie: bonen zijn rijk aan vezels en verteren dus traag, de etherische oliën die in bonenkruid aanwezig zijn, bevorderen dan weer de spijsvertering.

Vergelijkbare recepten

Judias verdes met tomaten

eenvoudig 55 min

Ingrediënten

500 g bofrost*
500 g
Vegan
500 g bofrost*
500 g
Vegan
2 el
olijfolie
40 g bofrost*
40 g
Vegan
1 teen/tenen
knoflook
2 el
tomatenconcentraat
1 bosje(s)
peterselie
zout
versgemalen peper
suiker

Bereiding

1.
Kook de bonen beetgaar in gezouten water, giet af in een vergiet en laat uitlekken. Schrik de tomaten in heet water, ontvel ze, snij ze in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Of giet de tomatenblokjes in een zeef en laat uitdruipen.
2.
Verhit de olijfolie in een kookpot en fruit de uienblokjes. Pel de knoflook en plet fijn met een beetje zout. Voeg de tomatenblokjes toe, kruid met peper, zout en suiker en voeg ook het tomatenconcentraat toe.
3.
Was de peterselie en schud droog, haal de blaadjes eraf en hak ze fijn. Roer de peterselie onder de tomaten en laat het geheel inkoken op middelhoog vuur, totdat de saus is ingedikt. Voeg de sperziebonen toe, warm ze op in de saus en dien op.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.