Was de appelen. Snijd het topje van de appel en hol deze uit met een parisiennelepel. Leg enkele appelbolletjes op kant voor de vulling, de rest mag gebruikt worden voor iets anders.
2
Spoel het kippenvlees af, dep het droog met keukenrol en snijd het in kleine blokjes. Pel de ui en snijd deze in blokjes. Verhit de boterolie in een pan en bak de kippenblokjes aan. Voeg de uienblokjes toe en laat ze kort mee stoven. Voeg vervolgens de kastanjes en de appelbolletjes toe en kruid alles met peper en zout en 1 snuifje bijvoet. Voeg tot slot de kaneel, steranijs en kruidnagels toe.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Strooi de bloem over de kippenragout en blus deze met de wijn. Voeg de bouillon toe. Bind de ragout met de koude boter en verwijder alle aromaten.
4
Leg de uitgeholde appelen in een ovenschotel en vul ze met de kippenragout. Zet de resterende ragout opzij. Plaats het topje terug op de appelen en zet de schotel ongeveer 30 minuten (afhankelijk van de grootte van de appelen) in het midden van de oven tot ze gaar zijn.
5
Bereid ondertussen de wilde rijst met groenten volgens de instructies op de verpakking. Zet de resterende kippenragout nogmaals kort op het vuur. Verdeel de wilde rijst met groenten over de borden. Leg hier een gebakken appel op en werk af met de kruidentakjes. Schik er de resterende kippenragout naast.
Onze tip
Bij dit gerecht kunt u snel een saus bereiden door telkens 150 ml appelsap en kippenbouillon in de ovenschotel te gieten en mee te laten garen. Zodra de appelen gaar zijn, verwijdert u ze uit de schotel en giet u het sap in een kleine pot om eventueel nog wat te laten inkoken. Voeg vervolgens 30 g koude boter toe en breng de saus op smaak met wat onbehandelde citroenschilfers, zout en cayennepeper. Schuim de saus op met een staafmixer en schep deze naast de rijst. Wie de saus graag dikker heeft, lost 1 theelepel maïzena op in een scheutje koud water en voegt dit mengsel toe aan de kokende saus.
De Berliner Wein Trophy is een van de belangrijkste wijnwedstrijden in Duitsland die ook in het buitenland veel aanzien geniet. De wedstrijd wordt georganiseerd door DWM (Deutsche Wein Marketing) die ook internationale proefwedstrijden houdt.
Was de appelen. Snijd het topje van de appel en hol deze uit met een parisiennelepel. Leg enkele appelbolletjes op kant voor de vulling, de rest mag gebruikt worden voor iets anders.
2.
Spoel het kippenvlees af, dep het droog met keukenrol en snijd het in kleine blokjes. Pel de ui en snijd deze in blokjes. Verhit de boterolie in een pan en bak de kippenblokjes aan. Voeg de uienblokjes toe en laat ze kort mee stoven. Voeg vervolgens de kastanjes en de appelbolletjes toe en kruid alles met peper en zout en 1 snuifje bijvoet. Voeg tot slot de kaneel, steranijs en kruidnagels toe.
3.
Verwarm de oven voor op 180°C. Strooi de bloem over de kippenragout en blus deze met de wijn. Voeg de bouillon toe. Bind de ragout met de koude boter en verwijder alle aromaten.
4.
Leg de uitgeholde appelen in een ovenschotel en vul ze met de kippenragout. Zet de resterende ragout opzij. Plaats het topje terug op de appelen en zet de schotel ongeveer 30 minuten (afhankelijk van de grootte van de appelen) in het midden van de oven tot ze gaar zijn.
5.
Bereid ondertussen de wilde rijst met groenten volgens de instructies op de verpakking. Zet de resterende kippenragout nogmaals kort op het vuur. Verdeel de wilde rijst met groenten over de borden. Leg hier een gebakken appel op en werk af met de kruidentakjes. Schik er de resterende kippenragout naast.
Jouw bofrost*voordelen
Pas betalen bij levering
U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies
Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen
Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie
Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.