Verwarm de oven voor op 200 °C boven- en onderwarmte.
2
Gaar de schenkels ongeveer 40 minuten in de oven. Draai de schenkels regelmatig om en overgiet ze met de jus dat vrijkomt. Neem ze vervolgens uit de oven en laat ze een beetje afkoelen.
3
Schil de ui en snijd hem in dunne reepjes. Was de tomaten en
halveer of snijd ze in vieren. Laat de paprikareepjes even ontdooien.
4
Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan. Bak de uien en de
paprika's 3-4 minuten. Voeg de tomaten toe en bak nog eens 1-2 minuten.
Neem het geheel uit de pan en zet het opzij. Roer de bieslook eronder.
5
Pluk het vlees van de schenkels en zorg ervoor dat de geplukte stukken
hapklaar zijn. Bak ze gedurende 4-5 minuten in de resterende olijfolie op een hoog vuur, haal ze van het vuur en zet ze opzij.
6
Voor de dipsaus: meng de yoghurt met de mediterrane kruiden en breng op smaak met peper en zout.
7
Schik alle ingrediënten in kommen en zet ze op tafel, zodat iedereen zijn broodje naar eigen smaak kan vullen. Bestrooi naar wens met wat kruiden en geniet ervan.
Verwarm de oven voor op 200 °C boven- en onderwarmte.
2.
Gaar de schenkels ongeveer 40 minuten in de oven. Draai de schenkels regelmatig om en overgiet ze met de jus dat vrijkomt. Neem ze vervolgens uit de oven en laat ze een beetje afkoelen.
3.
Schil de ui en snijd hem in dunne reepjes. Was de tomaten en
halveer of snijd ze in vieren. Laat de paprikareepjes even ontdooien.
4.
Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan. Bak de uien en de
paprika's 3-4 minuten. Voeg de tomaten toe en bak nog eens 1-2 minuten.
Neem het geheel uit de pan en zet het opzij. Roer de bieslook eronder.
5.
Pluk het vlees van de schenkels en zorg ervoor dat de geplukte stukken
hapklaar zijn. Bak ze gedurende 4-5 minuten in de resterende olijfolie op een hoog vuur, haal ze van het vuur en zet ze opzij.
6.
Voor de dipsaus: meng de yoghurt met de mediterrane kruiden en breng op smaak met peper en zout.
7.
Schik alle ingrediënten in kommen en zet ze op tafel, zodat iedereen zijn broodje naar eigen smaak kan vullen. Bestrooi naar wens met wat kruiden en geniet ervan.