Zonder vis,
Zonder rundvlees,
Zonder zeevruchten,
Zonder gevogelte,
Zonder wild
Voedingswaarden per persoon
Energie:
521 kcal
Vetten:
38 g
waarvan verzadigde vetzuren:
15 g
Koolhydraten:
26 g
Suikers:
3 g
Eiwitten:
15 g
Voedingsvezels:
7 g
Zout:
0.4 g
Bereiding
1
Leg de bevroren botercroissants op een bakplaat met bakpapier en laat ze 15 minuten ontdooien op kamertemperatuur.
2
Verwarm de heteluchtoven voor op 160°C. Laat de licht ontdooide croissants vervolgens 22 minuten bakken in het midden van de oven. Haal ze daarna uit de oven en laat ze afkoelen.
3
Prik een gaatje in de bolle kant van de eieren en laat ze 8 minuten koken. Laat ze schrikken onder koud water, pel ze en laat afkoelen. Snijd ze daarna in blokjes.
4
Roer in een kom het currypoeder, het peper en het zout onder de mayonaise.
5
Hak de augurken fijn. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Meng de augurken, de lente-ui en de eieren onder de mayonaise.
6
Snijd de tuinkers af, spoel in een zeef en dep droog.
7
Bak het ontbijtspek aan beide zijden krokant in een antikleefpan.
8
Snijd de avocado's in tweeën en verwijder de pitten. Haal het vruchtvlees uit de schil en snijd het in schijfjes.
9
Snijd de croissants horizontaal open en leg de avocadoschijfjes op de onderste helften. Spreid er de eiersalade over en doe daar nog tuinkers en chilivlokken bovenop. Werk tot slot af met telkens een stukje ontbijtspek en leg de bovenkant van de croissants er weer op.
Voor onze vegetarische producten gebruiken we uitsluitend plantaardige ingrediënten zoals melk, eieren, honing en bijenwas. Bij de bereiding van kaas gebruiken we bijvoorbeeld geen gelatine of dierlijk stremsel.
Leg de bevroren botercroissants op een bakplaat met bakpapier en laat ze 15 minuten ontdooien op kamertemperatuur.
2.
Verwarm de heteluchtoven voor op 160°C. Laat de licht ontdooide croissants vervolgens 22 minuten bakken in het midden van de oven. Haal ze daarna uit de oven en laat ze afkoelen.
3.
Prik een gaatje in de bolle kant van de eieren en laat ze 8 minuten koken. Laat ze schrikken onder koud water, pel ze en laat afkoelen. Snijd ze daarna in blokjes.
4.
Roer in een kom het currypoeder, het peper en het zout onder de mayonaise.
5.
Hak de augurken fijn. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Meng de augurken, de lente-ui en de eieren onder de mayonaise.
6.
Snijd de tuinkers af, spoel in een zeef en dep droog.
7.
Bak het ontbijtspek aan beide zijden krokant in een antikleefpan.
8.
Snijd de avocado's in tweeën en verwijder de pitten. Haal het vruchtvlees uit de schil en snijd het in schijfjes.
9.
Snijd de croissants horizontaal open en leg de avocadoschijfjes op de onderste helften. Spreid er de eiersalade over en doe daar nog tuinkers en chilivlokken bovenop. Werk tot slot af met telkens een stukje ontbijtspek en leg de bovenkant van de croissants er weer op.