Laat de asperges 20 minuten ontdooien. Snij ze in schuine stukken van 2 à 3 cm lang. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook met zout, suiker, en ongeveer de helft van de boter, en laat de aspergestukjes afgedekt 6 à 8 minuten beetgaar koken op een middelhoog vuur. Giet de asperges af, vang het kookvocht op en kruid met de groentebouillon.
2
Breng voor de wortelschijfjes een beetje lichtgezouten water aan de kook, voeg de wortelen toe en laat opkoken. Laat ongeveer 10 minuten garen op een middelhoog vuur en giet af.
3
Laat in een grote kookpot de rest van de boter smelten en fruit de uienblokjes erin aan. Voeg de wortelschijfjes toe, strooi er de bloem bij en laat kort aanzweten. Roer er vervolgens de aspergebouillon, de melk en basilicum bij en laat opkoken. Giet de koksmelk erbij en kruid met peper, zout en citroensap.
4
Mix de soep met een staafmixer tot een smeuïge consistentie en voeg er daarna de stukjes asperge aan toe. Warm de soep terug op en schenk in diepe borden. Werk af met basilicumblaadjes en kokosschilfers.
Onze tip
Maak de heerlijke basilicum-kokosroom met groene of witte asperges, of met beide!
Laat de asperges 20 minuten ontdooien. Snij ze in schuine stukken van 2 à 3 cm lang. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook met zout, suiker, en ongeveer de helft van de boter, en laat de aspergestukjes afgedekt 6 à 8 minuten beetgaar koken op een middelhoog vuur. Giet de asperges af, vang het kookvocht op en kruid met de groentebouillon.
2.
Breng voor de wortelschijfjes een beetje lichtgezouten water aan de kook, voeg de wortelen toe en laat opkoken. Laat ongeveer 10 minuten garen op een middelhoog vuur en giet af.
3.
Laat in een grote kookpot de rest van de boter smelten en fruit de uienblokjes erin aan. Voeg de wortelschijfjes toe, strooi er de bloem bij en laat kort aanzweten. Roer er vervolgens de aspergebouillon, de melk en basilicum bij en laat opkoken. Giet de koksmelk erbij en kruid met peper, zout en citroensap.
4.
Mix de soep met een staafmixer tot een smeuïge consistentie en voeg er daarna de stukjes asperge aan toe. Warm de soep terug op en schenk in diepe borden. Werk af met basilicumblaadjes en kokosschilfers.