Lactosevrij,
Zonder vis,
Glutenvrij,
Zonder vlees,
Zonder varkensvlees
Extra tijd:
+ 25 minuten gaartijd
Bereiding
1
Schil de aardappelen, was ze en snij ze in kleine blokjes. Verwarm 1 el boter in een kookpot op laag vuur. Fruit de aardappel- en uiblokjes tot ze er glazig uitzien. Giet de bouillon erbij en laat alles 25 minuten verwarmen zonder het te laten pruttelen. Voeg de room met de rest van de boter toe en pureer met een staafmixer.
2
Doe de citroenschil erbij, laat enkele minuten aroma afgeven en haal ze er dan weer uit. Voeg vlak voor het opdienen de bevroren spinazie, de bevroren kruidenmengeling en de knoflook erbij. Pureer met een staafmixer. Kruid met zout, een snufje cayennepeper en een snufje nootmuskaat.
3
Schep de soep in verwarmde soepborden en garneer met room en verse kruiden.
Onze tip
Dien de soep het liefst vers op, want dan heeft ze nog die mooie groene kleur.
Schil de aardappelen, was ze en snij ze in kleine blokjes. Verwarm 1 el boter in een kookpot op laag vuur. Fruit de aardappel- en uiblokjes tot ze er glazig uitzien. Giet de bouillon erbij en laat alles 25 minuten verwarmen zonder het te laten pruttelen. Voeg de room met de rest van de boter toe en pureer met een staafmixer.
2.
Doe de citroenschil erbij, laat enkele minuten aroma afgeven en haal ze er dan weer uit. Voeg vlak voor het opdienen de bevroren spinazie, de bevroren kruidenmengeling en de knoflook erbij. Pureer met een staafmixer. Kruid met zout, een snufje cayennepeper en een snufje nootmuskaat.
3.
Schep de soep in verwarmde soepborden en garneer met room en verse kruiden.