Vet een ovenschaal in met een klontje boter. Schil de appels verwijder het klokhuis en snij in plakjes. Snij het spek in reepjes. Leg afwisselend een laagje appels en een laagje aardappelschijfjes in de ovenschotel en strooi hier tussen de uienblokjes en de reepjes spek. Giet de gevogeltebouillon erover en kruid met peper en zout. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak gedurende 35-40 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C. Verwijder de aluminiumfolie en bestrooi met geraspte kaas en laat nog 10 minuten gratineren. Bestrooien met wat bieslook.
Vet een ovenschaal in met een klontje boter. Schil de appels verwijder het klokhuis en snij in plakjes. Snij het spek in reepjes. Leg afwisselend een laagje appels en een laagje aardappelschijfjes in de ovenschotel en strooi hier tussen de uienblokjes en de reepjes spek. Giet de gevogeltebouillon erover en kruid met peper en zout. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak gedurende 35-40 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C. Verwijder de aluminiumfolie en bestrooi met geraspte kaas en laat nog 10 minuten gratineren. Bestrooien met wat bieslook.