+ 1 uur in de diepvriezer,
Tijd om te laten rusten: 60 min
Bereiding
1
Pel de clementines, verwijder de witte velletjes en haal de partjes uit elkaar. Of gebruik clementines uit blik en laat ze eerst uitlekken in een zeef. Meng het fruit met de Grand Marnier en de abrikozenconfituur en zet 1 uur in de diepvriezer.
2
Klop vlak voor het opdienen het eiwit met een snufje zout stijf in een kom. Strooi er vervolgens onder het kloppen beetje bij beetje ook de suiker bij, tot de eiwitmousse smeuïg en glanzend is.
3
Verdeel het vanille-ijs over ovenvaste glazen of kommetjes en leg er de bevroren clementines op. Schep er telkens een toef eiwit op en vorm met een lepel tot een mooie punt.
4
Karamelliseer de eiwitmousse met een brander of zet 1 à 2 minuten onderin de oven op grillstand (opgelet, gaat heel snel!). Bestrooi naar smaak met poedersuiker en dien meteen op.
Onze tip
De kom en gardes moeten goed koud en volledig vetvrij zijn om het eiwit goed stevig opgeklopt te krijgen. Daarnaast vraagt het wat geduld: klop het eiwit eerst schuimig op een lage stand, schakel daarna over op een hoge stand om het stijf te kloppen. Voeg de suiker in drie delen toe: een derde meteen in het begin, nog een derde wanneer het eiwit stevig begint te worden en het laatste derde helemaal op het einde. Klop dan nog even door, tot de suiker volledig is opgelost en de eiwitmousse stevig en glanzend is.
Met een snufje zout wordt de mousse trouwens nog steviger.
Voor onze vegetarische producten gebruiken we uitsluitend plantaardige ingrediënten zoals melk, eieren, honing en bijenwas. Bij de bereiding van kaas gebruiken we bijvoorbeeld geen gelatine of dierlijk stremsel.
Pel de clementines, verwijder de witte velletjes en haal de partjes uit elkaar. Of gebruik clementines uit blik en laat ze eerst uitlekken in een zeef. Meng het fruit met de Grand Marnier en de abrikozenconfituur en zet 1 uur in de diepvriezer.
2.
Klop vlak voor het opdienen het eiwit met een snufje zout stijf in een kom. Strooi er vervolgens onder het kloppen beetje bij beetje ook de suiker bij, tot de eiwitmousse smeuïg en glanzend is.
3.
Verdeel het vanille-ijs over ovenvaste glazen of kommetjes en leg er de bevroren clementines op. Schep er telkens een toef eiwit op en vorm met een lepel tot een mooie punt.
4.
Karamelliseer de eiwitmousse met een brander of zet 1 à 2 minuten onderin de oven op grillstand (opgelet, gaat heel snel!). Bestrooi naar smaak met poedersuiker en dien meteen op.