Black deal: bestel nu en geniet tijdelijk van € 30 euro welkomstkorting

Geldig bij aankoop van minimum 60 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden.

Black deal: bestel nu en geniet tijdelijk van € 30 euro welkomstkorting

Geldig bij aankoop van minimum 60 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden.

Bereiding

1
 Giet de tomatensaus in een kookpot en laat opkoken.
2
 Verhit de koolzaadolie in een kookpot. Fruit de helft van de uienblokjes met de in blokjes gesneden knoflook en gember tot ze lichtbruin zijn. Voeg de tomatenpuree, suiker en paprikapoeder toe aan de uien en laat licht karamelliseren.
3
 Blus af met de appelciderazijn en breng aan de kook.
4
 Voeg nu de paprikareepjes toe en giet de tomatensaus erbij en laat sudderen tot de saus een romige consistentie heeft bereikt. Kruid af met zout, peper en chilipoeder.
5
 Bak de mediterrane burgers 12 minuten in de pan en draai ze een paar keer om, of bak ze ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven (heteluchtoven 180°C/boven- en onderwarmte 200°C) op de middelste plank. Draai ze halverwege de bereidingstijd om.
6
 Bak de aardappelschijfjes in een pan met koolzaadolie tot ze goudbruin zien.
7
 Smelt de boter in een andere pan en bak de spekblokjes en uienblokjes tot ze gekleurd zijn.
8
 Voeg, zodra de aardappelschijfjes gaar zijn, de spek-uienblokjes toe, meng en bestrooi met de fijne kruidenmix. Kruid af met peper en zout.
9
 Serveer de burgers met de aardappelschijfjes en de tomaten-paprikasaus.

Vergelijkbare recepten

Mediterrane burger met aardappelschijfjes en pikante saus

gemiddeld 40 min

Ingrediënten

1 zak(ken) bofrost*
1 zak(ken)
Vegetarisch
1 el
koolzaadolie
50 g bofrost*
50 g
Vegan
10 g bofrost*
10 g
Vegan
5 g
gember, fijn gehakt
20 g
Tomatenpuree
10 g
suiker
1 snufje(s)
Paprikapoeder
20 ml
appelazijn
300 g bofrost*
300 g
Vegan
1 snufje(s)
zout, peper, chilipoeder
4 stuk(s) bofrost*
4 stuk(s)
bofrost*Mediterrane burgers
1000 g bofrost*
1000 g
Vegan
30 g
boter
30 g
spekblokjes
20 g bofrost*
20 g
Vegan

Bereiding

1.
Giet de tomatensaus in een kookpot en laat opkoken.
2.
Verhit de koolzaadolie in een kookpot. Fruit de helft van de uienblokjes met de in blokjes gesneden knoflook en gember tot ze lichtbruin zijn. Voeg de tomatenpuree, suiker en paprikapoeder toe aan de uien en laat licht karamelliseren.
3.
Blus af met de appelciderazijn en breng aan de kook.
4.
Voeg nu de paprikareepjes toe en giet de tomatensaus erbij en laat sudderen tot de saus een romige consistentie heeft bereikt. Kruid af met zout, peper en chilipoeder.
5.
Bak de mediterrane burgers 12 minuten in de pan en draai ze een paar keer om, of bak ze ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven (heteluchtoven 180°C/boven- en onderwarmte 200°C) op de middelste plank. Draai ze halverwege de bereidingstijd om.
6.
Bak de aardappelschijfjes in een pan met koolzaadolie tot ze goudbruin zien.
7.
Smelt de boter in een andere pan en bak de spekblokjes en uienblokjes tot ze gekleurd zijn.
8.
Voeg, zodra de aardappelschijfjes gaar zijn, de spek-uienblokjes toe, meng en bestrooi met de fijne kruidenmix. Kruid af met peper en zout.
9.
Serveer de burgers met de aardappelschijfjes en de tomaten-paprikasaus.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.