+ 2 uur om af te koelen,
Tijd om te laten rusten: 120 min
Voedingswaarden per persoon
Energie:
186 kcal
Vetten:
14 g
Koolhydraten:
9 g
Eiwitten:
4 g
Bereiding
1
Week de gelatine in koud water. Laat het ijs zacht worden, doe het in een grote kom en klop het op met een handmixer tot het schuimig is.
2
Verwarm het citroensap met de schuimwijn in een kookpot zonder het aan de kook te brengen. Wring de gelatine uit en laat het oplossen in de schuimwijn met citroen. Laat afkoelen tot het lauw is.
3
Meng een beetje van het ijs bij de citroen-gelatinemengeling. Roer er dan de rest van het ijs onder.
4
Giet de mousse in kommetjes of glaasjes en laat ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast. Klop kort voor het opdienen de room stijf. Dien de mousse met een toef slagroom en eventueel met een bolletje vanille-ijs op.
Onze tip
Gebruik de gelatine precies zoals in het recept staat: Roer eerst een paar lepels vanille-ijs onder de afgekoelde gelatine-citroenmengeling en dan pas de rest van het ijs om klonters te vermijden. Aardbeien of frambozen passen heel goed bij dit dessert, eventueel gemarineerd in een scheutje sinaasappellikeur met citroensap en poedersuiker. Of dien op samen met de bofrost*Rodevruchtenmix.
Voor onze vegetarische producten gebruiken we uitsluitend plantaardige ingrediënten zoals melk, eieren, honing en bijenwas. Bij de bereiding van kaas gebruiken we bijvoorbeeld geen gelatine of dierlijk stremsel.
Week de gelatine in koud water. Laat het ijs zacht worden, doe het in een grote kom en klop het op met een handmixer tot het schuimig is.
2.
Verwarm het citroensap met de schuimwijn in een kookpot zonder het aan de kook te brengen. Wring de gelatine uit en laat het oplossen in de schuimwijn met citroen. Laat afkoelen tot het lauw is.
3.
Meng een beetje van het ijs bij de citroen-gelatinemengeling. Roer er dan de rest van het ijs onder.
4.
Giet de mousse in kommetjes of glaasjes en laat ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast. Klop kort voor het opdienen de room stijf. Dien de mousse met een toef slagroom en eventueel met een bolletje vanille-ijs op.