Black deal: bestel nu en geniet tijdelijk van € 30 euro welkomstkorting

Geldig bij aankoop van minimum 60 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden.

Black deal: bestel nu en geniet tijdelijk van € 30 euro welkomstkorting

Geldig bij aankoop van minimum 60 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden.

Extra tijd:

+ 40 minuten in de oven, + 10 minuten om te laten rusten

Bereiding

1
 Leg de bevroren zalmfilets op een bord en de spinazie in een zeef boven een pot om het vocht op te vangen. Dek beide af met huishoudfolie en laat een nacht ontdooien in de koelkast. Spoel de zalmfilets volgende dag af met koud water, dep droog met huishoudpapier en snij in schijfjes van ongeveer 1 cm. Druppel er de anijslikeur over en kruid met peper en zout.
2
 Voor de tomatensaus: Verhit de olie en fruit de ui samen met de knoflook aan tot hij glazig ziet. Doe de helft in een kom en meng met de spinazie, kruid met peper en zout.
3
 Voeg aan de andere helft de tomatenblokjes met sap toe en laat 15 minuten sudderen op laag vuur. Kruid met peper, zout, paprikapoeder, oregano, suiker en balsamicoazijn.
4
 Voor de bechamelsaus: laat de helft van de boter smelten in een kookpot. Voeg de bloem toe en bruneer al roerend 2 à 3 minuten. Giet er beetje bij beetje en al roerend de melk bij. Kruid af met peper, zout, nootmuskaat en citroensap.
5
 Vet een ovenschaal in van ongeveer 18 bij 30 cm en doe er de helft van de tomatensaus in. Leg er vervolgens een derde van de lasagnevellen op en verdeel daar de helft van de spinazie over. Verkruimel de helft van de ricotta of roomkaas over de schotel. Giet een derde van de bechamelsaus in de schotel en bedek met een laag lasagnevellen.
6
 Giet opnieuw bechamelsaus over de lasagnevellen en leg er de zalmschijfjes op. Verdeel er de rest van de tomatensaus over, doe er ook de rest van de spinazie en de ricotta/roomkaas bij en bedek met de laatste lasagnevellen. Doe er de rest van de bechamelsaus overheen en bestrooi met parmezaan. Verdeel er ten slotte nog de rest van de boter in stukjes over.
7
 Bak de lasagne 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C. Snij de mozzarellabolletjes in schijfjes, leg ze na 20 minuten op de lasagne en laat nog 20 minuten mee bakken. Neem de lasagne uit de oven, laat 10 minuten rusten en dien op.

Vergelijkbare recepten

Lasagne met zalm en spinazie

gemiddeld 60 min

Ingrediënten

6 stuk(s) bofrost*
6 stuk(s)
bofrost*Zalmfilets, natuur
800 g bofrost*
800 g
Vegan
3 el
anijslikeur
200 g
lasagnevellen
250 g
ricotta
100 g
geraspte parmezaan
2 bol(len)
mozzarella
Zout
Witte peper
Vet om de vorm in te vetten
8 el bofrost*
8 el
bofrost*Uienblokjes
3 teen/tenen bofrost*
3 teen/tenen
Vegan
1 el
olie
400 g
tomatenblokjes
1 tl
zoet paprikapoeder
1 tl
gedroogde oregano
0.5 tl
suiker
3 el
balsamicoazijn
6 el
boter
3 el
bloem
750 ml
melk
1 snufje(s)
nootmuskaat

Bereiding

1.
Leg de bevroren zalmfilets op een bord en de spinazie in een zeef boven een pot om het vocht op te vangen. Dek beide af met huishoudfolie en laat een nacht ontdooien in de koelkast. Spoel de zalmfilets volgende dag af met koud water, dep droog met huishoudpapier en snij in schijfjes van ongeveer 1 cm. Druppel er de anijslikeur over en kruid met peper en zout.
2.
Voor de tomatensaus: Verhit de olie en fruit de ui samen met de knoflook aan tot hij glazig ziet. Doe de helft in een kom en meng met de spinazie, kruid met peper en zout.
3.
Voeg aan de andere helft de tomatenblokjes met sap toe en laat 15 minuten sudderen op laag vuur. Kruid met peper, zout, paprikapoeder, oregano, suiker en balsamicoazijn.
4.
Voor de bechamelsaus: laat de helft van de boter smelten in een kookpot. Voeg de bloem toe en bruneer al roerend 2 à 3 minuten. Giet er beetje bij beetje en al roerend de melk bij. Kruid af met peper, zout, nootmuskaat en citroensap.
5.
Vet een ovenschaal in van ongeveer 18 bij 30 cm en doe er de helft van de tomatensaus in. Leg er vervolgens een derde van de lasagnevellen op en verdeel daar de helft van de spinazie over. Verkruimel de helft van de ricotta of roomkaas over de schotel. Giet een derde van de bechamelsaus in de schotel en bedek met een laag lasagnevellen.
6.
Giet opnieuw bechamelsaus over de lasagnevellen en leg er de zalmschijfjes op. Verdeel er de rest van de tomatensaus over, doe er ook de rest van de spinazie en de ricotta/roomkaas bij en bedek met de laatste lasagnevellen. Doe er de rest van de bechamelsaus overheen en bestrooi met parmezaan. Verdeel er ten slotte nog de rest van de boter in stukjes over.
7.
Bak de lasagne 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C. Snij de mozzarellabolletjes in schijfjes, leg ze na 20 minuten op de lasagne en laat nog 20 minuten mee bakken. Neem de lasagne uit de oven, laat 10 minuten rusten en dien op.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.