Spoel het kippenvlees af, dep het droog met huishoudrol en snij in reepjes. Maak de veldsla schoon, haal de harde stukken eruit, spoel af en zwier droog.
2
Laat de boter smelten in een pan en bak de kippenreepjes aan tot ze goudbruin zijn. Kruid met peper en zout.
3
Meng de rode bosbessen onder de mierikswortel met room. Meng de azijn met peper, zout en wat suiker, en klop er beetje bij beetje de olie onder. Doe de vinaigrette bij de veldsla en schik op de borden. Leg de kippenreepjes erop en schep er telkens een lepel mierikswortel met room en rode bosbessen bij of serveer apart.
Onze tip
Om de kippenreepjes gelijkmatig aan te bakken worden ze het best in twee helften gebakken in een grote pan. Belangrijk voor de bereiding van de sla: was sla altijd grondig maar kort om de vitaminen en mineralen zo goed mogelijk te bewaren. Droog de sla in een slazwierder, zo wordt de dressing niet waterig. Doe de dressing pas op de sla vlak voor het opdienen, anders worden de blaadjes slap.
Spoel het kippenvlees af, dep het droog met huishoudrol en snij in reepjes. Maak de veldsla schoon, haal de harde stukken eruit, spoel af en zwier droog.
2.
Laat de boter smelten in een pan en bak de kippenreepjes aan tot ze goudbruin zijn. Kruid met peper en zout.
3.
Meng de rode bosbessen onder de mierikswortel met room. Meng de azijn met peper, zout en wat suiker, en klop er beetje bij beetje de olie onder. Doe de vinaigrette bij de veldsla en schik op de borden. Leg de kippenreepjes erop en schep er telkens een lepel mierikswortel met room en rode bosbessen bij of serveer apart.