Kook de linguine beetgaar in gezouten water en laat uitlekken in een vergiet zonder af te spoelen met koud water.
3
Snij de knoflook in schijfjes en laat samen met de chilipeper en het laurierblad met de groentebouillon koken in een kookpot. Neem de knoflook, de chili en de laurier er weer uit. Warm de linguine terug op in de bouillon, voeg olie en zout toe.
4
Laat de garnalen samen met de citroenschil 2 minuten in een grote pan verwarmen zonder te laten pruttelen. Neem de garnalen van het vuur en laat nog 1 minuut rusten in de warme pan. Smaak af met citroensap en verwijder de citroenschil.
5
Dresseer de linguine op warme pastaborden, verdeel er de garnalen over en giet er een beetje van de saus over. Garneer naar wens met onbehandelde citroenzeste.
Onze tip
Er mag zo veel zout in het water voor de linguine dat het bijna naar zeewater smaakt. Zo hebben de linguine na het koken al meteen een lekkere smaak.
Kook de linguine beetgaar in gezouten water en laat uitlekken in een vergiet zonder af te spoelen met koud water.
3.
Snij de knoflook in schijfjes en laat samen met de chilipeper en het laurierblad met de groentebouillon koken in een kookpot. Neem de knoflook, de chili en de laurier er weer uit. Warm de linguine terug op in de bouillon, voeg olie en zout toe.
4.
Laat de garnalen samen met de citroenschil 2 minuten in een grote pan verwarmen zonder te laten pruttelen. Neem de garnalen van het vuur en laat nog 1 minuut rusten in de warme pan. Smaak af met citroensap en verwijder de citroenschil.
5.
Dresseer de linguine op warme pastaborden, verdeel er de garnalen over en giet er een beetje van de saus over. Garneer naar wens met onbehandelde citroenzeste.