Black deal: bestel nu en geniet tijdelijk van € 30 euro welkomstkorting

Geldig bij aankoop van minimum 60 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden.

Black deal: bestel nu en geniet tijdelijk van € 30 euro welkomstkorting

Geldig bij aankoop van minimum 60 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden.

Extra tijd:

plus 15 minuten om te laten rusten

Bereiding

1
 Was de aardappelen en kook ze 25 minuten in gezouten water. Giet de aardappelen af en laat ze een beetje afkoelen vooraleer ze te schillen en in schijfjes te snijden. Maak de lente-uien schoon, was ze en snij in dunne schijfjes. Meng ze in een kom met de aardappelschijfjes.
2
 Meng de mosterd met de ahornsiroop, het citroensap en de helft van de olijfolie tot een smeuïge dressing, kruid flink met peper en zout. Meng de dressing luchtig onder de aardappelsalade en zet nog 15 minuten koel.
3
 Halveer de avocado en verwijder de pit. Ontdoe de avocado van de schil en bedruppel met citroensap, snij dan eerst in 3 stroken in de lengte en dan in schijven in de breedte.
4
 Was de garnalen, dep ze droog en bak ze in een pan met rest van de olie 1 minuut op elke kant. Laat ze afkoelen en meng ze samen met de avocadoschijven voorzichtig onder de aardappelen. Kruid de aardappelsalade met peper en zout. Was de slabladen en dep ze droog. Verdeel de slabladen over de borden en schik er de aardappelsalade op. Serveer met stokbrood naar smaak.

Onze tip

Gerechten met zurige smaken laten zich mooi combineren met zoete toetsen, zoals slamarinades. In dit recept wordt er daarom ahornsiroop gebruikt om de dressing op te waarderen - ter vervanging kan ook een snufje suiker worden gebruikt. De aardappelsalade mag lauw opgediend worden. De gebakken garnalen mogen warm onder de salade worden gemengd. Tip: kruid de aardappelsalade nog even bij voor het opdienen, want de smaak kan tijdens het rusten sterk veranderen.

Vergelijkbare recepten

Aardappelsalade met avocado en reuzengarnalen

gemiddeld 50 min

Ingrediënten

700 g
vastkokende aardappelen
1
lente-ui
2 tl
Dijonmosterd
2 el
ahornsiroop
7 el
citroensap voor de dressing
1 el
citroensap voor de avocado
10 el
olijfolie
1
grote rijpe avocado
250 g bofrost*
250 g
8
mooie slabladen
Zout
Versgemalen peper

Bereiding

1.
Was de aardappelen en kook ze 25 minuten in gezouten water. Giet de aardappelen af en laat ze een beetje afkoelen vooraleer ze te schillen en in schijfjes te snijden. Maak de lente-uien schoon, was ze en snij in dunne schijfjes. Meng ze in een kom met de aardappelschijfjes.
2.
Meng de mosterd met de ahornsiroop, het citroensap en de helft van de olijfolie tot een smeuïge dressing, kruid flink met peper en zout. Meng de dressing luchtig onder de aardappelsalade en zet nog 15 minuten koel.
3.
Halveer de avocado en verwijder de pit. Ontdoe de avocado van de schil en bedruppel met citroensap, snij dan eerst in 3 stroken in de lengte en dan in schijven in de breedte.
4.
Was de garnalen, dep ze droog en bak ze in een pan met rest van de olie 1 minuut op elke kant. Laat ze afkoelen en meng ze samen met de avocadoschijven voorzichtig onder de aardappelen. Kruid de aardappelsalade met peper en zout. Was de slabladen en dep ze droog. Verdeel de slabladen over de borden en schik er de aardappelsalade op. Serveer met stokbrood naar smaak.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.