1. Rasp de schil van twee sinaasappels tot zeste. Meng de zeste in een metalen kom met suiker, eigeel en zout. Klop au bain-marie op tot een stevige sabayon. Let er wel op dat het eigeel niet te warm wordt en gaat stollen. Laat de smeuïge crème afkoelen onder regelmatig roeren.
2
2. Meng het sinaasappelsap en de Grand Marnier onder de koude sabayon. Klop de room met een elektrische handmixer stijf en spatel een eerste helft onder de sabayon. Spatel vervolgens ook de andere helft er voorzichtig onder. Probeer de luchtigheid zo goed mogelijk te behouden. Schep in kleine vormpjes en zet 4 uur in de diepvriezer.
3
3. Schil de overige sinaasappels à vif. Breng de sinaasappelparfait over in kommetjes of kleine bordjes en dien op met de sinaasappelpartjes.
1. Rasp de schil van twee sinaasappels tot zeste. Meng de zeste in een metalen kom met suiker, eigeel en zout. Klop au bain-marie op tot een stevige sabayon. Let er wel op dat het eigeel niet te warm wordt en gaat stollen. Laat de smeuïge crème afkoelen onder regelmatig roeren.
2.
2. Meng het sinaasappelsap en de Grand Marnier onder de koude sabayon. Klop de room met een elektrische handmixer stijf en spatel een eerste helft onder de sabayon. Spatel vervolgens ook de andere helft er voorzichtig onder. Probeer de luchtigheid zo goed mogelijk te behouden. Schep in kleine vormpjes en zet 4 uur in de diepvriezer.
3.
3. Schil de overige sinaasappels à vif. Breng de sinaasappelparfait over in kommetjes of kleine bordjes en dien op met de sinaasappelpartjes.